Στο εφετείο ο Β.Παπαγεωργόπουλος και άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι
Οκτώ μήνες μετά την ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του κεντρικού δήμου, η υπόθεση θα επανεξεταστεί αύριο, Τρίτη, σε δεύτερο βαθμό, από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης. Πέντε άτομα στο εδώλιο, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος, Β.Παπαγεωργόπουλος, που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Οκτώ μήνες μετά την ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του κεντρικού δήμου, η υπόθεση θα επανεξεταστεί αύριο, Τρίτη, σε δεύτερο βαθμό, από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.
Μαζί με τον επί σειρά ετών δήμαρχο Θεσσαλονίκης θα δικαστούν ο άλλοτε γενικός γραμματέας του δήμου και «δεξί χέρι» του Β. Παπαγεωργόπουλου, Μιχάλης Λεμούσιας, και ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Σαξώνης, οι οποίοι καταδικάστηκαν επίσης σε ισόβια κάθειρξη.
Το εδώλιο του δικαστηρίου θα συμπληρωθεί από τους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 και 10 ετών, αντιστοίχως, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι με όρους μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη.
Ο Β.Παπαγεωργόπουλος μέχρι σήμερα με αλλεπάλληλες επιστολές του μέσα από τις φυλακές Διαβατών, όπου είναι κρατούμενος, διατείνεται ότι «δεν έχει ουδεμία σχέση με την υπεξαίρεση», που σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου υπολογίστηκε σε περίπου 18 εκατ. ευρώ.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του, αναφέρει ότι άδικα σπιλώθηκε το όνομά του και σημειώνει ότι η υπεξαίρεση ξεκίνησε πριν αυτός αναλάβει τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η ειρήνη ήταν σε απόσταση αναπνοής, και τότε οι ΗΠΑ και το Ισραήλ επιτέθηκαν στο Ιράν
- «Μπορώ να το τραβήξω» – Ο Τραμπ δηλώνει ότι εξετάζει πολλαπλές επιλογές για την τελική φάση στο Ιράν
- Κηφισιά-Λεβαδειακός 1-0: Νίκη-ανάσα μετά από εννέα αγωνιστικές!
- Λιντς Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Εκ νέου στο -2 από την κορυφή οι «Πολίτες»
- Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου 2-3: Πήραν το ντέρμπι και κι… έφυγαν για κούπα οι Βαυαροί
- Το «Scream 7» συγκέντρωσε 28,8 εκατομμύρια δολάρια στο box office – Εκκλήσεις για µποϊκοτάζ και συγκεντρώσεις

