Οι καταληκτικές προθεσμίες για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων
Σε ένα μήνα από θα ξεκινήσει η εκπνοή των προθεσμιών υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προτείνουν στους φορολογουμένους να μην περιμένουν έως την τελευταία στιγμή για να καταθέσουν τα σχετικά στοιχεία στο Τaxinet.
Σε ένα μήνα θα ξεκινήσει η εκπνοή των προθεσμιών υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προτείνουν στους φορολογουμένους να μην περιμένουν έως την τελευταία στιγμή για να καταθέσουν τα σχετικά στοιχεία στο Τaxinet.
Σημειώνεται πως με τις συγκεντρωτικές καταστάσεις το υπουργείο ζητά από κάθε επιτηδευματία, να υποβάλλει στοιχεία για το σύνολο των συναλλαγών με τους πελάτες και τους προμηθευτές του για με παραστατικά καθαρής αξίας μεγαλύτερης των 300 ευρώ.
Συγκεντρωτικές καταστάσεις για το 2012, έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ατομική επιχείρηση καθώς και όλες τις εταιρείες και κοινοπραξίες που είχαν δραστηριότητα μέσα στο ημερολογιακό έτος.
Η προθεσμία υποβολής όλων των καταστάσεων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2012, καθώς και των ισοζυγίων για τις χρήσεις που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2012, παρατάθηκε:
- μέχρι την 18η Νοεμβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1,2,3
- μέχρι την 21η Νοεμβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 4,5,6
- μέχρι την 25η Νοεμβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 7,8,9
- μέχρι την 28η Νοεμβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 0
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πάνος Ρούτσι: Πώς έμαθε για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη – Για αδιαφορία κατηγορεί την κυβέρνηση
- Κικίλιας: «Να ξυπνήσει η Ευρώπη, να ξανασχεδιαστούν πολιτικές» για τον πρωτογενή τομέα
- Ολυμπιακός: «Τρέλα» με Ελ Κααμπί στο αεροδρόμιο – Υπέγραψε memorabilia από τον τελικό του Conference League (vids)
- Κ. Καραμανλής: Οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι στους αγρότες και κτηνοτρόφους
- Αγρότες: Έξω από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων τα τρακτέρ – Νέα μπλόκα σε Κάστρο Βοιωτίας, γέφυρα Ευήνου και Χανιά
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [07.12 – 13.12.2025]

