Ελέφαντες στο λυκόφως κερδίζουν διαγωνισμό φωτογραφίας
Ένα «μυστηριακό» όπως το χαρακτήρισαν οι κριτές πορτρέτο αφρικανικών ελεφάντων από τον νοτιοαφρικανό φωτογράφο Γκρεγκ ντυ Τουά απέσπασε το πρώτο βραβείο του Wildlife Photographer of the Year 2013, του σημαντικότερου ίσως διαγωνισμού φωτογραφίας της άγριας ζωής που διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και το BBC Worldwide.
Ένα «μυστηριακό» όπως το χαρακτήρισαν οι κριτές πορτρέτο αφρικανικών ελεφάντων από τον νοτιοαφρικανό φωτογράφο Γκρεγκ ντυ Τουά απέσπασε το πρώτο βραβείο του Wildlife Photographer of the Year 2013, του σημαντικότερου ίσως διαγωνισμού φωτογραφίας της άγριας ζωής που διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και το BBC Worldwide.
Το «Essence of elephants» επελέγη από διεθνή κριτική επιτροπή ανάμεσα σε 43.000 φωτογραφίες από όλο τον κόσμο. Το «Mother’s little heedful», ένα «οικογενειακό ενσταντανέ» κροκοδείλων από τον 14χρονο Ουντάγιαν Ράο Παουάρ από την Ινδία κέρδισε το βραβείο Youth Photographer of the Year 2013.

«Mother’s little headful», του Ουαντάγιαν Ράο Παουάρ, βραβείο Youth Photographer of the Year 2013 (Πηγή: Udayan Rao Pawar/ Wildlife Photographer of the Year)
Οι δυο φωτογραφίες κρίθηκαν οι καλύτερες από τις «νικήτριες» 18 διαφορετικών κατηγοριών οι οποίες συλλαμβάνουν τη φύση σε διάφορες στιγμές της, απεικονίζοντας από τη συμπεριφορά των ζώων ως εντυπωσιακά τοπία. Μαζί με άλλες εικόνες που ξεχώρισαν ανάμεσα στις υποψηφιότητες αποτελούν το αντικείμενο έκθεσης η οποία παρουσιάζεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου (18 Οκτωβρίου 2013 – 23 Μαρτίου 2014) και θα ταξιδέψει στη συνέχεια σε πολλές χώρες του κόσμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνεις «ανακωχή» με το στρες;
- Στον «πάγο» και το 2027 δύο φόροι για τα ακίνητα
- Κρήτη: Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στο Λασίθι τη νύχτα
- ΠΟΥ: Διπλάσια τα κρούσματα καρκίνου ως το 2050 – Ισχυρές ανισότητες
- Συνταγή: Φρουτοσαλάτα με μοτσαρέλα
- Τέξας: Πράκτορας της ICE πυροβόλησε και σκότωσε οδηγό στο Χιούστον
- Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές βροχές και μελτέμια στο Αιγαίο – Έως 36 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε τις πιπεριές στη διατροφή σου, κάνει καλό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442