Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νοτίως της Πελοποννήσου
Eυρείας κλίμακας επιχείρηση στήθηκε τα ξημερώματα στο λιμάνι της Καλαμάτας, όταν έφτασε η θαλαμηγός με τους 73 αλλοδαπούς από τη Συρία. Το σκάφος είχε μείνει από καύσιμα νότια της Πύλου και συνοδεία πλωτού του Λιμενικού ρυμουλκήθηκε από ιταλικό φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Μεσσηνίας.
Eυρείας κλίμακας επιχείρηση στήθηκε τα ξημερώματα στο λιμάνι της Καλαμάτας, όταν έφτασε η θαλαμηγός με τους 73 αλλοδαπούς από τη Συρία.
Το σκάφος είχε μείνει από καύσιμα νότια της Πύλου και συνοδεία πλωτού του Λιμενικού ρυμουλκήθηκε από ιταλικό φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Μεσσηνίας.
Από τους μετανάστες, οι 44 είναι άνδρες, 11 γυναίκες και 18 παιδιά.
Μεταφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις του Λιμεναρχείου Καλαμάτας και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού τους έδωσαν κουβέρτες και τρόφιμα, ενώ για προληπτικούς λόγους ένας άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης.
Με τη βοήθεια μεταφραστή έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταγραφής και διεξάγεται προανάκριση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σεισμός στην Ιαπωνία: Η στιγμή που τα 7,6 Ρίχτερ χτυπούν τη χώρα (βίντεο)
- Η Google βγάζει τα πρώτα γυαλιά με τεχνητή νοημοσύνη του Gemini – Τι θα μπορούν να κάνουν
- Απτόητη η μητέρα του Diddy – Κάνει λόγο για «ψέματα και ανακρίβειες» στη νέα σειρά του 50 Cent
- Ολυμπιακός: Με εντολή και δαπάνη Βαγγέλη Μαρινάκη εκσυγχρονίζεται το «Γ. Καραϊσκάκης» (pics)
- Capital Link – ExxonMobil: Γεώτρηση το 2027 στο block 2 του Ιονίου Πελάγους
- Super League: Αυτή είναι η βαθμολογία του πρώτου γύρου (pic)


