Αμφισβητεί τις εκτιμήσεις του οίκου Moody’s η κυπριακή κυβέρνηση
Την έκθεση του διεθνούς οίκου Moody's, όπου εμπεριέχονται δυσμενείς εκτιμήσεις για την πορεία της κυπριακής οικονομίας και τον ρυθμό ανάπτυξης αμφισβήτησε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.
Την έκθεση του διεθνούς οίκου Moody’s, όπου εμπεριέχονται δυσμενείς εκτιμήσεις για την πορεία της κυπριακής οικονομίας και τον ρυθμό ανάπτυξης αμφισβήτησε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.
Σχολιάζοντας την πρόβλεψη του οίκου ότι αναμένεται συρρίκνωση του κυπριακού ΑΕΠ κατά 12% φέτος και 6,4% το 2014 ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών εμφανίσθηκε επιφυλακτικός. «Να καταγραφεί αυτή η διαπίστωση κι όταν σε λίγους μήνες υπάρξουν τα τελικά δεδομένα να αξιολογήσουμε όλοι μαζί και τους αξιολογητές» είπε μιλώντας στο ΡΙΚ.
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι είναι δικαίωμα του κάθε οίκου αξιολόγησης να κάνει αυτό που όντως είναι η δουλειά του, δηλαδή να αξιολογεί.
«Πιστεύω ότι στη συνέχεια ο καθένας θα μπορεί να αξιολογήσει πόσο σωστές, ακριβείς και μελετημένες ήταν κάποιες από αυτές τις αξιολογήσεις» ήταν το καταληκτικό σχόλιο του κ. Γεωργιάδη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποτέ την Τρίτη μετά τις 17:00 – Η συνήθεια του συνιδρυτή της Netflix που «νίκησε» το burnout
- Ωραία η σχέση, αλλά ο χώρος είναι απαραίτητος
- Θα έπρεπε τα έργα της Φρίντα Κάλο να βρίσκονται στο Μεξικό;
- EE: Το μερίδιό της στο παγκόσμιο ΑΕΠ έχει μειωθεί, αλλά οι φτωχοί τα πάνε καλύτερα
- Καναδάς και Ευρωπαϊκή Ένωση: Μια ιδέα που κερδίζει έδαφος
- Ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υπουργού: Εργαλειοποίηση του Συντάγματος ή μεταρρύθμιση ουσίας;




