AFW 2013: 3ήμερο θεαματικό Air Show στο Τατόι
Ακροβατικά που κόβουν την ανάσα, χαμηλές διελεύσεις πολεμικών αεροσκαφών, ελικόπτερα που στροβιλίζονται στον αέρα με εκκωφαντικό θόρυβο, ελαφρά αεροσκάφη σε άψογους σχηματισμούς, καθώς και ρίψεις αλεξιπτωτιστών ελεύθερης πτώσης, θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι παραβρεθούν στο δεύτερο διεθνές αεροπορικό σόου με τίτλο Athens Flying Week, που θα διεξαχθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου, από την Παρασκευή 27 μέχρι και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι και οι καλύτεροι πιλότοι ακροβατικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων στον κόσμο, όπως οι Φρανσέσκο Φορναμπάιο, Λούκα Μπερτόσιο, Γιούργκις Κέρις και οι Έλληνες Δημήτρης Βερβερέλης και Ηλίας Σοφιανός.
Οι βετεράνοι πιλότοι που συγκροτούν τους Blu Circe, με σχηματισμούς από 4 αεροσκάφη, θα εκτελέσουν ακροβατικά ακριβείας καθώς το ακροπτερύγιο του ενός αεροπλάνου απέχει ελάχιστα εκατοστά από το ακροπτερύγιο του άλλου και δίνουν την εντύπωση ότι είναι κολλημένα. Εκτελούν όλα μαζί μανούβρες με άψογο συγχρονισμό οριζοντιώνονται ή ανεβαίνουν κάθετα στους ουρανούς, αλλάζουν σχηματισμούς και περιστρέφονται.
Την αεροπορική γιορτή συμπληρώνουν και τρία υπερελαφρά αεροπλάνα από την Ιταλία με πιλότους που πετούν παρόλο που έχουν καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι, τους WeFly.
Το «παρών» θα δώσει και το ακροβατικό σμήνος της Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας με F-16, και η Πολωνική Πολεμική Αεροπορία. Από την Ελλάδα συμμετέχει η Πολεμική Αεροπορία μ’ ένα ελικόπτερο «σούπερ Πούμα», καθώς και ένα μεταγωγικό «C-130», ενώ ο Στρατός Ξηράς με ένα επιθετικό ελικόπτερο «Απάτσι».
Σύμφωνα με τους διοργανωτές μια από τις εκπλήξεις θα είναι και η διέλευση σε χαμηλό ύψος πάνω από τον αεροδιάδρομο ενός Airbus 320 της Aegean.
Στον χώρο του αεροδρομίου θα λειτουργεί παράλληλα με τις εκδηλώσεις και εμπορική έκθεση αεροπορικών ειδών λ.χ. βιβλίων, αναμνηστικών, παιδικό πάρκο, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για φαγητό και καφέ, μουσική από γνωστό DJ.
Θα πραγματοποιούνται επίσης επισκέψεις στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας (μέσα στο Τατόι).
Οι αεροπορικές επιδείξεις ξεκινούν στις 15:45 το μεσημέρι της Παρασκευής.
Έκτακτα δρομολόγια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της αεροπορικής επίδειξης «ATHENS FLYING WEEK», που θα πραγματοποιηθεί από αύριο έως και την Κυριακή στην περιοχή του Τατοΐου, προγραμμάτισε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Συγκεκριμένα, για το Σαββατοκύριακο (28-29 Σεπτεμβρίου) στο τμήμα Αθήνα- Δεκέλεια- Αθήνα θα υπάρξουν έκτακτα δρομολόγια: από Αθήνα προς Δεκέλεια: 09:20-13:20-15:20-17:20 και από Δεκέλεια προς Αθήνα: 11:09-14:09-16:09-18:09.
Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί έκτακτες σταθμεύσεις στο σταθμό Δεκέλειας, από αύριο έως και Κυριακή, στις αμαξοστοιχίες:
-από Θεσσαλονίκη: IC51-IC53-IC55-IC57-IC59
-από Αθήνα: IC52-IC54-IC56-IC58-IC60-884-3520-1510
-από Λιανοκλάδι: 3521-1511
Επισημαίνεται ότι οι επιβάτες που πρόκειται να μετακινηθούν από Αθήνα και ενδιάμεσους σταθμούς προς το σταθμό Δεκέλεια και αντίστροφα, θα πρέπει να έχουν εκδώσει απαραίτητα εισιτήριο επανόδου και ιδιαίτερα όσοι θα μετακινηθούν με τις έκτακτες και αξονικές αμαξοστοιχίες, κατά τις ημέρες της εκδήλωσης. Οι επιβάτες οι οποίοι θα μεταβούν από και προς το Σ.Σ. Δεκέλειας με αμαξοστοιχίες Intercity θα καταβάλουν μόνο το ποσό της τιμής του εισιτηρίου με επιστροφή και όχι το συμπλήρωμα.
Είσοδος:
Παρασκευή 27/09
5 ευρώ Ενήλικες/παιδιά άνω των 12 ετών
3 ευρώ παιδιά 3-12 ετών
Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 3 ετών
Σαββατοκύριακο 28-29/09
8 ευρώ Ενήλικες/παιδιά άνω των 12 ετών
4 ευρώ παιδιά 3-12 ετών
Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 3 ετών
Πηγή: Α.Π.Ε.
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 32 τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
- Νιγηρία: Ο Τραμπ προειδοποιεί και για άλλους βομβαρδισμούς αν δεν σταματήσει η «σφαγή χριστιανών»
- Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία ζητά από τους αυτονομιστές του ΣΜΝ να αποχωρήσουν από τα εδάφη που κατέλαβαν
- Ονδούρα: «Συγχαίρει» η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας τον εκλεκτό του Τραμπ
- Νιγηρία: Πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Κυβερνοασφάλεια: Αγορές με τη βοήθεια της AI και προσωπικά δεδομένα