Το ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση δόσης 1 δισ. ευρώ προς την Ιρλανδία
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ιρλανδία, ύψους 1 δισ. ευρώ, καθώς η χώρα συνεχίζει να έχει μια σταθερή πορεία όσον αφορά τους όρους του δανεισμού. Σύμφωνα με το ΔΝΤ η οικονομία της χώρας θα πρέπει να εξακολουθήσει να αυξάνεται κατά 2% τοις εκατό ετησίως από το 2014, ώστε το χρέος της να είναι βιώσιμο.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ιρλανδία, ύψους 1 δισ. ευρώ, καθώς η χώρα συνεχίζει να έχει μια σταθερή πορεία όσον αφορά τους όρους του δανεισμού.
Το ΔΝΤ ανακοίνωσε πως η οικονομία της Ιρλανδίας συρρικνώθηκε 1,2% κατά το δεύτερο τετράμηνο καθώς οι εξαγορές και η εγχώρια ζήτηση μειώθηκε.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ η οικονομία της χώρας θα πρέπει να εξακολουθήσει να αυξάνεται κατά 2% τοις εκατό ετησίως από το 2014, ώστε το χρέος της να είναι βιώσιμο.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ τα δημοσιονομικά αποτελέσματα για τους πρώτους οκτώ μήνες είναι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 2013, με το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να είναι περίπου 6,8% του ΑΕΠ το 2013 και το δημόσιο χρέος να φθάνει 123%του ΑΕΠ.
Αν και οι ιρλανδικές τράπεζες σταδιακά επιστρέφουν στην κερδοφορία, ωστόσο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους ανέρχονται στο 26,5% του χαρτοφυλακίου των δανείων τους, ενώ οι πιστώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα εξακολουθούν να κινούνται πτωτικά (μειώθηκαν κατά 4,5% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση) .
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προειδοποίηση από την Google: Πάνω από 1 δισεκατομμύριο smartphone αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο ασφαλείας
- Πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Καλάμπρια στον Έσε – Κίτρινη κάρτα έδειξε ο Λάμπρεχτς, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των «ερυθρόλευκων» για κόκκινη (vid)
- Λήξη συναγερμού στο Καϊμακτσαλάν: Εντοπίστηκε ο σκιέρ που είχε εξαφανιστεί
- Αποφυλάκιση κρατουμένων στη Βενεζουέλα: Ελεύθερος ο Χουάν Πάμπλο Γκουανίπα, ηγετικό μέλος της αντιπολίτευσης
- Λίβανος: Τουλάχιστον 6 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίων στην Τρίπολη – Αγωνιώδεις έρευνες
- Ανατροπή και νίκη για τον Ολυμπιακό στη Σύρο (1-3)
