Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν θα έπρεπε να προβάλλεται η «Ζωή της Αντέλ», δηλώνει ο σκηνοθέτης της

Δεν θα έπρεπε να προβάλλεται η «Ζωή της Αντέλ», δηλώνει ο σκηνοθέτης της

Την απογοήτευσή του για τον αντίκτυπο που έχουν πρόσφατα δημοσιεύματα στην φήμη του και στην «κληρονομιά» της ταινίας εξέφρασε ο σκηνοθέτης της Ζωής της Αντέλ, Αμπντελατίφ Κεσίς. Μετά τις δηλώσεις των δύο πρωταγωνιστριών ότι δεν θα δούλευαν ποτέ ξανά με τον σκηνοθέτη, ο Κεσίς που βραβεύτηκε στις Κάννες με Χρυσό Φοίνικα εξέφρασε την άποψη ότι ίσως η ταινία δεν θα έπρεπε να λάβει διανομή.

Την απογοήτευσή του για τον αντίκτυπο που έχουν πρόσφατα δημοσιεύματα στην φήμη του και στην «κληρονομιά» της ταινίας εξέφρασε ο σκηνοθέτης της Ζωής της Αντέλ, Αμπντελατίφ Κεσίς.

Μετά τις δηλώσεις των δύο πρωταγωνιστριών ότι δεν θα δούλευαν ποτέ ξανά με τον σκηνοθέτη, ο Κεσίς που βραβεύτηκε στις Κάννες με Χρυσό Φοίνικα, εξέφρασε την άποψη ότι ίσως η ταινία δεν θα έπρεπε να λάβει διανομή.

Σε συνέντευξή του, ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι έζησε «μόλις μία σύντομη στιγμή ευτυχίας» όταν η ταινία του θριάμβευσε στις Κάννες.

«Πιστεύω ότι η ταινία δεν θα έπρεπε να προβληθεί: έχει αμαυρωθεί πολύ» είπε ο Κεσίς, τονίζοντας ότι οι κατηγορίες από τις δύο πρωταγωνίστριές του τον έκαναν να αισθάνεται «ταπεινωμένος, ντροπιασμένος. Αισθάνομαι μια απόρριψη: σαν να έχω κατάρα» είπε ο Κεσίς.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Λέια Σεϊντού και η Αντέλ Εξαρχόπουλος δήλωσαν ότι δεν θα ξαναδουλέψουν ποτέ με τον Γαλλοτυνήσιο σκηνοθέτη, μετά τη «φρικτή» εμπειρία των γυρισμάτων, στη διάρκεια της οποίας δηλώνουν ότι τους φώναζε, σε μία προσπάθεια να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα στην ταινία.

Οι δύο ηθοποιοί δήλωσαν ότι η σκηνή του σεξ χρειάστηκε 10 ημέρες για να γυριστεί και ότι ο σκηνοθέτης τους ζήτησε να χτυπούν η μία την άλλη επί μία ώρα για μία σκηνή καβγά -ενώ δεν δέχτηκε να προσποιηθούν τα χτυπήματα.

Οι θεατές δεν θα μπορούν πλέον να δουν αυτές τις σκηνές «με καθαρή καρδιά και παρατηρητικό βλέμμα» είπε ο σκηνοθέτης. «Εκ των προτέρων θα αναρωτηθούν: «Παρενόχλησε ο σκηνοθέτης τα κορίτσια; Δεν τους άρεσε η εμπειρία και δεν τολμούν να το πουν;» πρόσθεσε ο Κεσίς.

Ο Γαλλο-τυνήσιος σκηνοθέτης έχει υπερασπιστεί τις μεθόδους δουλειάς του. «Πόσο απρεπές είναι να μιλάμε για πόνο, όταν κάνουμε μία από τις καλύτερες δουλειές στον κόσμο!» φέρεται να έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης.

«Οι νοσηλευτές υποφέρουν, οι άνεργοι υποφέρουν, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές μπορούν να πουν ότι υποφέρουν. Πώς, όταν όλοι σε λατρεύουν, όταν περπατάς στο κόκκινο χαλί, όταν παίρνεις βραβεία, μπορείς να λες ότι υποφέρεις;» αναρωτήθηκε.

Στον ίδιο γύρο συνεντεύξεων η Λέια Σεϊντού ξέσπασε σε λυγμούς. «Αφιέρωσα έναν χρόνο από τη ζωή μου σε αυτή την ταινία. Δεν είχα ζωή στη διάρκεια της ταινίας. Έδωσα τα πάντα. Δεν άσκησα κριτική στον σκηνοθέτη. Απλά παραπονέθηκα για την τεχνική του. Ήταν το όνειρό μου να δουλέψω μαζί του, καθώς στη Γαλλία είναι ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες» είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία θα προβληθεί στην τελετή λήξης των Νυχτών Πρεμιέρας και ότι η πρωταγωνίστρια, Αντέλ Εξαρχόπουλος, θα βρεθεί στην Αθήνα.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024