Κόντρα ΟΛΜΕ – υπουργείου Παιδείας για τη συμμετοχή στην απεργία
Κόντρα μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και της ΟΛΜΕ έχει προκαλέσει το ποσοστό συμμετοχής των καθηγητών στις κινητοποιήσεις. Η Ομοσπονδία των καθηγητών, πάντως, προχωράει με διαδικασίες-εξπρές σε συνελεύσεις με θέμα την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου.
Τα στοιχεία αυτά δεν επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Παιδείας, καθώς πηγές του αναφέρουν ότι μετά από ελέγχους που έκαναν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρα, η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία ήταν 46-48% πανελλαδικά.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα της απεργίας των εκπαιδευτικών.
Παράλληλα, η ΟΛΜΕ προτείνει την πραγματοποίηση, μέσα στις επόμενες ημέρες, δημόσιου τηλεοπτικού διαλόγου ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.
Την ίδια ώρα και οι δάσκαλοι, μέσω των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους, απηύθυναν ανοικτή επιστολή προς του γονείς των μαθητών, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους απεργούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Νέο ρεσάλτο των ΗΠΑ σε τάνκερ στην Καραϊβική – Πρόκειται για την 7η κατάσχεση
- Μεντιλίμπαρ: «Δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε»
- Ευλογιά των προβάτων – Οι «αντιεμβολιαστές» απειλούν τη φέτα
- «Πάρτι» στο Καραϊσκάκη για τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού – Αποθεώθηκαν οι Ερυθρόλευκοι (vid)
- Τζολάκης: «Πάμε για άλλη μια νίκη»
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Στοπ στα φορτηγά