Πυρκαγιά σε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στο Βλαδιβοστόκ
Φωτιά ξέσπασε σε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στο οποίο πραγματοποιούντο επισκευαστικές εργασίες σε ναυπηγείο κοντά στο Βλαδιβοστόκ της ανατολικής Ρωσίας, αλλά σύμφωνα με αξιωματικούς του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, δεν υπάρχει κίνδυνος για διαρροή ραδιενέργειας, μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το πλήρωμα έχει απομακρυνθεί, ο αντιδραστήρας ήταν κλειστός και στο σκάφος δεν υπήρχε οπλισμός, σύμφωνα με αξιωματικούς του ρωσικού στόλου.
Φωτιά ξέσπασε σε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, στο οποίο πραγματοποιούντο επισκευαστικές εργασίες σε ναυπηγείο κοντά στο Βλαδιβοστόκ της ανατολικής Ρωσίας, αλλά σύμφωνα με αξιωματικούς του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, δεν υπάρχει κίνδυνος για διαρροή ραδιενέργειας, μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Στο υποβρύχιο Tomsk, το οποίο τροφοδοτείται με ενέργεια από πυρηνικό αντιδραστήρα, εκδηλώθηκε φωτιά ενώ επισκευαζόταν σε πλωτή προβλήτα στο ναυπηγείο Ζβέζντα στο Μπαλσόι Κάμεν, περίπου 25 χιλιόμετρα από το Βλαδιβοστόκ στη θάλασσα της Ιαπωνίας.
Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, που επικαλούνται αξιωματοχύους του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού, ο αντιδραστήρας ήταν κλειστός πριν το υποβρύχιο μεταφερθεί στην πλωτή προβλήτα για επισκευές, το πλήρωμα είχε απομακρυνθεί και στο υποβρύχιο δεν υπήρχαν όπλα.
«Δεν υπάρχει κίνδυνος για μόλυνση από ραδιενέργεια» ανέφερε αξιωματικός στο Itar-Tass. «Τα όπλα έχουν απομακρυνθεί από το υποβρύχιο. Η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους της πόλης» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, πηγές του ναυτικού ανέφεραν ότι, εκτός από δυο πυροσβεστικά σκάφη, ένα πλοίο που ελέγχει τα επίπεδα ραδιενέργειας εστάλη στην περιοχή για προληπτικούς λόγους.
Το Tomsk μπορεί να μεταφέρει 24 τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΠΑΣΟΚ: Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ επιβεβαίωσε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Δρούσε μια εγκληματική οργάνωση»
- Δράμα: Νεκρός εναερίτης – Έχασε τις αισθήσεις του ενώ ήταν πάνω σε κολόνα
- Το NBA στην Ευρώπη: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα
- Τσουκαλάς: Ψευδές αφήγημα της ΝΔ ότι έδωσε πολλά χρήματα στους αγρότες – Ο κόσμος ξέρει και η προπαγάνδα σπάει
- Συνεργασία Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
- Κρήτη: Στο 200% η πληρότητα στη Μονάδα Χημειοθεραπείας του ΠΑΓΝΗ
