Για «Δημοκρατική Συμπαράταξη» με τη ΔΗΜΑΡ μιλά ο Ανδρέας Λοβέρδος
Για την ανάγκη ενός κοινού πολιτικού μετώπου των κομμάτων και των δυνάμεων του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, στο οποίο ο ρόλος του Φώτη Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ είναι «απολύτως απαραίτητος» και «κομβικός», μιλά ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αναγκαιότητα» αναφέρει, συμπληρώνοντας ότι για τον ενιαίο αυτό κεντροαριστερό πόλο «όλα πρέπει να γίνουν Σεπτέμβριο-Οκτώβριο».
Για την ανάγκη ενός κοινού πολιτικού μετώπου των κομμάτων και των δυνάμεων του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, στο οποίο ο ρόλος του Φώτη Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ είναι «απολύτως απαραίτητος» και «κομβικός», μιλά ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, μιλώντας για αυτόν τον ενιαίο κεντροαριστερό πόλο, στον οποίο «ο κ. Κουβέλης και ως πρόεδρος κόμματος και ως πολιτικό πρόσωπο είναι απολύτως απαραίτητος», αναφέρει ότι «επειδή έχουμε ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές το Μάιο του 2014, όλα πρέπει να γίνουν Σεπτέμβριο-Οκτώβριο».
«Στόχος μας πρέπει να είναι η δημιουργία ενός πόλου του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς που θα διεκδικήσει την τρίτη θέση στις επόμενες εκλογές» και θα μπει «σφήνα» -όπως αναφέρει- στις δημοσκοπικά τρεις βασικές δυνάμεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή) «ώστε στις μεθεπόμενες εκλογές, που ούτε αυτές θα αργήσουν, να δημιουργήσουμε νέες και ασφαλείς πολιτικές ισορροπίες για τη χώρα μας».
«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αναγκαιότητα για τους πολίτες και την Ελλάδα» δηλώνει. Σε ό,τι αφορά δε στην άρνηση του κ. Κουβέλη να συνεργαστεί «με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου» ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει ότι «αποτελεί μία δυσκολία», την οποία πάντως «δεν θεωρώ ανυπέρβλητη», όπως συμπληρώνει.
Τέλος, για το ενδεχόμενο να επαναληφθεί μία τρικομματική κυβέρνηση χωρίς εκλογές, ο κ. Λοβέρδος απαντά ότι «δεν πρέπει να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο, χωρίς να έχει και πολλές πιθανότητες». Επιτίθεται δε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «οι θέσεις του κόμματος αυτού είναι χειρότερες από τις καταγγελίες του».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε πραγματικά – Αρκούν 8 ώρες;
- Αντίστροφη μέτρηση για το δώρο Χριστουγέννων – Πότε θα πληρωθεί
- Κίνδυνος απάτης με email από το υπουργείο Ανάπτυξης
- Ανισότητα: Ζούμε στην εποχή που μόλις το 0,001% κατέχει τριπλάσιο πλούτο από το φτωχότερο μισό της ανθρωπότητας
- Ο Αντετοκούνμπο μίλησε για το αβέβαιο μέλλον του στους Μπακς…
- Υπάρχει ζωή χωρίς social media; Όλος ο κόσμος παρακολουθεί τα παιδιά της Αυστραλίας

