
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές επί τάπητος σε συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου
Ο εκλογικός νόμος, ο αυτοδιοικητικός χάρτης, το πολιτικό χρήμα και ο Κώδικας Μετανάστευσης θα τεθούν στο επίκεντρο συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο εκλογικός νόμος, ο αυτοδιοικητικός χάρτης, το πολιτικό χρήμα και ο Κώδικας Μετανάστευσης θα τεθούν στο επίκεντρο συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, στην συνάντηση θα κριθεί η εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών με 42% από την πρώτη Κυριακή (νόμος Παυλόπουλου). Αν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ταχθεί κατά της κατάργησης του 50%, η Χαριλάου Τρικούπη δεν απορρίπτει τη συζήτηση, θέτοντας όμως προϋποθέσεις.
Κατά πληροφορίες της εφημερίδας, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την έναρξη ευρύτερου διαλόγου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, το πολιτικό χρήμα, τη θεσμική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ψήφιση του Κώδικα Μετανάστευσης.
Σε προ ημερών σύσκεψη υπό τον Ευ.Βενιζέλο, οι κ. Ανδρουλάκης, Κουκουλόπουλος, Ντόλιος, Καρύδης, Κωνσταντινόπουλος και άλλοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την ψήφιση του 42%, ενώ και ο Κ.Σκανδαλίδης, αν και δεν ήταν παρών στην συνάντηση, διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τέτοια απόφαση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ισραήλ απέβαλε την Ισπανία από το κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στη Γάζα
- Η Γιουβέντους ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Λουτσιάνο Σπαλέτι ως το 2028
- Στο αυτόφωρο Μ. Σάββατο το μοντέλο και εγγονή γνωστού πολιτικού που συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών
- Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν την απαγόρευση των social media σε ανηλίκους, σύμφωνα με νέα έρευνα
- Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους λογιστές και έπεισαν 83χρονο να τους δώσει 15.000 ευρώ – Συνελήφθη 23χρονη
- Νίκο Σλότερμπεκ: Τον ήθελαν Ρεάλ και Μπάγερν, ανανέωσε με τη Ντόρτμουντ