Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο βραβεία για την ελληνική ταινία «Miss Violence» του Αλ.Αβρανά

Δύο βραβεία για την ελληνική ταινία «Miss Violence» του Αλ.Αβρανά

Δύο βραβεία απέσπασε η ελληνική ταινία Μiss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά, η οποία συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 70ού διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας που ολοκληρώνεται στις 7 Σεπτεμβρίου.  Πρόκειται για τα βραβεία Arca CinemaGiovani Καλύτερης Ταινίας  καθώς και για το βραβείο Fedeora.

Δύο βραβεία απέσπασε η ελληνική ταινία Μiss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά, η οποία συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 70ού διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας που ολοκληρώνεται στις 7 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τα βραβεία Arca CinemaGiovani Καλύτερης Ταινίας για την 70ή διοργάνωση του Φεστιβάλ Βενετίας, καθώς και το βραβείο Fedeora.

Η Miss Violence, δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη, αποτελεί ένα σύγχρονο σχόλιο για τη δομή και λειτουργία της οικογένειας.

Η 11χρονη Αγγελική αυτοκτονεί. Αυτό που ακολουθεί είναι μία σταδιακή αποκάλυψη των μυστικών της οικογένειας, η οποία δεν μοιάζει τόσο ταραγμένη από την αυτοκτονία.

Στοιχεία και γεγονότα που αποκαλύπτουμε σταδιακά μέσα από μελετημένες, στημένες με λιτότητα, σκηνές, στο πρώτο μέρος έμμεσα και διακριτικά, στο δεύτερο άμεσα, με τρόπο αντικειμενικό, με την κάμερα να παραμένει απλός παρατηρητής στα δρώμενα μιας φαινομενικά «αγίας», στην πραγματικότητα φριχτής, οικογένειας, που οδηγείται στη διάλυση.

Το σενάριο ανήκει στους Αλέξανδρο Αβρανά και Κώστα Περούλη και η παραγωγή στις εταιρίες Faliro House Productions και Plays2place Productions, με παραγωγούς τους Βασίλη Χρυσανθόπουλο, Αλέξανδρο Αβρανά, executive producer τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το βραβείο Arca CinemaGiovani θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή παράλληλα βραβεία του φεστιβάλ Βενετίας, απονέμεται φέτος για δωδέκατη χρόνια και η επιτροπή που το απονέμει αποτελείται από 70 νέους, μεταξύ 18 και 26 χρονών, από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Τυνησία.

Το δεύτερο βραβείο Fedeora για την καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία, απονέμεται από την Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου της Ευρώπης και της Μεσογείου, η οποία ιδρύθηκε τον Μάιο του 2010 στις Κάννες και τα μέλη της περιλαμβάνουν επαγγελματίες κριτικούς ταινιών από ευρωπαϊκές και μεσογειακές χώρες.

Παράλληλα με το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βενετίας, η ταινία θα προβληθεί και στο πλαίσιο του προγράμματος City to City κατά τη διάρκεια του 38ου Φεστιβάλ του Τορόντο που φέτος είναι αφιερωμένο στην πόλη της Αθήνας.

Δέκα ταινίες πρόσφατης ελληνικής παραγωγής, θα προβληθούν δίνοντας την ευκαιρία στους δημιουργούς τους να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους της κινηματογραφικής κοινότητας και να ερευνήσουν τις πιθανότητες για μελλοντικές συμπαραγωγές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024