Βρετανική οργή για απαξιωτικά σχόλια Ρώσου εκπροσώπου στην G20
Αντιδράσεις στο Λονδίνο έχει προκαλέσει η αναφορά πως εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου υποβάθμισε, στο περιθώριο της G20, με απαξιωτικό τρόπο τη σημασία της Βρετανίας στη διεθνή πολιτική σκηνή -την οποία τελικά ο αξιωματούχος αρνήθηκε. «Μπορεί να είμαστε νησί, αλλά κρατήσαμε την Ευρώπη μακριά από τον φασισμό» απάντησε ο Κάμερον.
Αντιδράσεις στο Λονδίνο έχει προκαλέσει η αναφορά πως εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου υποβάθμισε, στο περιθώριο της G20, με απαξιωτικό τρόπο τη σημασία της Βρετανίας στη διεθνή πολιτική σκηνή -την οποία τελικά ο αξιωματούχος αρνήθηκε.
Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πέσκοφ φέρεται να είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι η Βρετανία «είναι ένα νησάκι που δεν του δίνει κανείς σημασία». Σύμφωνα με τις αναφορές, συνέχισε κάνοντας αστεία για Ρώσους ολιγάρχες που αγοράζουν βρετανικές ποδοσφαιρικές ομάδες.
Ο Πέσκοφ αρνήθηκε αργότερα ότι προέβη στη δήλωση, η οποία φέρεται να είχε γίνει πριν την έναρξη της Συνόδου της G20 στην Αγία Πετρούπολη. «Δεν ξέρω πραγματικά από πού ξεκίνησε αυτός ο ισχυρισμός, σίγουρα δεν είπα κάτι τέτοιο» δήλωσε.
Aργότερα, στο θέμα αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Ντέιβιντ Κάμερον, λέγοντας αρχικά ότι δεν έχει φτάσει στο αφτί του επισήμως αυτή η δήλωση.
«Θέλω όμως να είμαι ειλικρινής. Μπορεί να είμαστε ένα μικρό νησί, αλλά προκαλώ τον οποιονδήποτε να βρει χώρα με πιο περήφανη ιστορία και μεγαλύτερη καρδιά.
» Η Βρετανία κράτησε την ευρωπαϊκή ήπειρο μακριά από τον φασισμό, κυριάρχησε στην κατάργηση της δουλείας, εφηύρε κυριολεκτικά όλα όσα ήταν άξια εφεύρεσης.
» Είμαστε πολύ περήφανοι για ό,τι κάναμε σαν μικρό νησί, είμαστε η έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, ο τέταρτος καλύτερα χρηματοδοτούμενος Στρατός, έχουμε εξαιρετικά έμπειρους διπλωμάτες, μεταξύ άλλων» είπε ο Κάμερον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
