Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακρίτες και δράκοι της ροκ όπερας «Dragon» στο θέατρο Βράχων

Ακρίτες και δράκοι της ροκ όπερας «Dragon» στο θέατρο Βράχων

Με ιππότες, που φορούσαν πανοπλίες, κρατούσαν ασπρόμαυρες σημαίες και στηρίζονταν πάνω σε ξυλοπόδαρα, γέμισε την Τρίτη το μεσημέρι η πλατεία Κλαυθμώνος, ξαφνιάζοντας ευχάριστα με τα ακροβατικά τους τους περαστικούς αλλά και τους διερχόμενους οδηγούς. Ήταν οι ηθοποιοί της ροκ όπερας «Dragon», λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στον Βύρωνα, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Με ιππότες, που φορούσαν πανοπλίες, κρατούσαν ασπρόμαυρες σημαίες και στηρίζονταν πάνω σε ξυλοπόδαρα, γέμισε την Τρίτη το μεσημέρι η πλατεία Κλαυθμώνος, ξαφνιάζοντας ευχάριστα με τα ακροβατικά τους τους περαστικούς αλλά και τους διερχόμενους οδηγούς.

Ήταν οι ηθοποιοί της ροκ όπερας «Dragon», οι οποίοι έδωσαν στο κοινό μια μικρή γεύση από την παράσταση που ετοιμάζουν σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά, μουσική Σταύρου Γασπαράτου και λιμπρέτο Χριστίνας Μπαμπού Παγκουρέλη, λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στον Βύρωνα, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο θέαμα που συνδυάζει τη ζωντανή μουσική, το τραγούδι, το χορό, τα ακροβατικά και τα αεροδυναμικά ξυλοπόδαρα, τεχνικές τσίρκου, μαριονέτες, βιντεοπροβολές, μεγάλες εγκαταστάσεις, άρματα και πυροτεχνήματα.

Το συγκρότημα «Dragon» έχει ως αφετηρία τον μύθο του Ιππότη Λάνσελοτ, ο οποίος σκοτώνει τον δράκο που δυναστεύει τη πόλη, ελευθερώνει τη χώρα και την αγαπημένη του. Σύμφωνα με τους συντελεστές, το «Dragon» φιλοδοξεί να συνταιριάξει διαφορετικές τέχνες και τεχνικές: τη μουσική, την κίνηση, την όπερα, το θέατρο του δρόμου, την εικόνα, μέσα από μια σύγχρονη σκηνοθετική αντίληψη, όπου τοποθετείται και αναφέρεται στην παρούσα εποχή με έμμεσο τρόπο.

Το «Dragon» θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων», στον Βύρωνα, στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» αλλά και στο International Street Theatre Festival.

Παίζουν οι: Κρατερός Κατσούλης, Νικόλαος Καραγκιούρης, Γιάννης Σιαμσιάρης, Μαρίνα Σάττι, Τζον Μπίνσελ, Μινός Θεοχάρης, Αντώνης Πασβάντης, Κατερίνα Βαρδακαστάνη κ.α. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Διονύσης Βερβιτσιώτης, Καίτη Πάντζαρη, Έλλη Φιλίππου και Γιώργος Πούλιος.
Ακόμη, εργαστήρια και σεμινάρια για νέους ηθοποιούς θα πραγματοποιηθούν από τους τέσσερις θεατρικούς οργανισμούς στις 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024