Η κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω της νομισματικής πολιτικής, επιμένει ο Βάιντμαν
Να μην βασίζονται στην ΕΚΤ για την επίλυση των προβλημάτων τους καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες ο Γιενς Βάιντμαν, πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ. Ζητά επίσης να επιβληθεί όριο στην διακράτηση κρατικών ομολόγων από τις τράπεζες και να υπάρξει επαρκής κάλυψή τους με κεφάλαια, ώστε να βοηθηθεί η διάσπαση της στενούς σχέσης που υπάρχει μεταξύ χωρών και τραπεζών.
Να μην βασίζονται στην ΕΚΤ για την επίλυση των προβλημάτων τους καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες ο Γιενς Βάιντμαν, πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Μιλώντας στην ετήσια σύνοδο των Γερμανών πρεσβευτών στο Βερολίνο, ο κ. Βάιντμαν ζήτησε επίσης να επιβληθεί όριο στην διακράτηση κρατικών ομολόγων από τις τράπεζες και να υπάρξει επαρκής κάλυψή τους με κεφάλαια, ώστε να βοηθηθεί η διάσπαση της στενούς σχέσης που υπάρχει μεταξύ χωρών και τραπεζών.
Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι η κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί με τη νομισματική πολιτική, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ (OMT), το οποίο δεν έχει ακόμη εφαρμοσθεί.
«Οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης θα κατένειμαν τους κινδύνους σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, εάν αγόραζαν ομόλογα χωρών με χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα», δήλωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]
- Αγρότες: Ο χάρτης των μπλόκων πανελλαδικά – «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, γιατί τα έχουμε ήδη χάσει όλα» –
- Ζάκυνθος: Στο ΔΙΚΕΠΑΖ το πίτμπουλ που δάγκωσε και σκότωσε το δίχρονο αγοράκι – Υπό συνεχή παρακολούθηση από ειδικούς
- Betsson: Μια ξεχωριστή προσφορά με 220 δώρα* χωρίς κατάθεση + ένα Γύρισμα στον τροχό
- LIVE: Βιγιαρεάλ – Κοπεγχάγη
- LIVE: Καραμπάγκ – Άγιαξ

