Καταγγελία για εμπλοκή στη διαδικασία ελέγχου των μεταγγίσεων αίματος
Εμπλοκή που παρουσιάστηκε στη διαδικασία προμήθειας αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος για τους τρεις επόμενους μήνες θα προκαλέσει από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου προβλήματα στον ασφαλή έλεγχο των μεταγγίσεων, σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας).
Εμπλοκή που παρουσιάστηκε στη διαδικασίαπρομήθειας αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος για τους τρεις επόμενους μήνες θα προκαλέσει από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου προβλήματα στον ασφαλή έλεγχο των μεταγγίσεων, σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας).
«Η εντολή που δόθηκε από τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη στις 14 Αυγούστου 2013 προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων όπου ανήκουν τα εννέα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου να προχωρήσουν στην υπογραφή τρίμηνων συμβάσεων (Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2013), δεν μπορεί προς το παρόν να υλοποιηθεί» σημειώνει.
Έτσι, όπως αναφέρει, «από την Δευτέρα 26 Αυγούστου δεν θα γίνεται Μοριακός Έλεγχος του Αίματος, ο κάθε ασθενής που θα χρειαστεί μετάγγιση αίματος ή παραγώγων, θα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του και ξαναγυρνάμε σε εποχές πριν το 1993, όπου οι μεταγγίσεις γινόταν χωρίς έλεγχο για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών».
«Καλούμε την Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για να μην δοθεί ούτε μια φιάλη αίματος χωρίς να ελεγχθεί με τη μοριακή τεχνική» καταλήγει η Ομοσπονδία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλέξανδρος Κοψιάλης: «Είμαι 120 κιλά, άμα συνεχίσω θα φράξουν όλα»
- Gen Alpha μεγαλώνει στο χάος της παραπληροφόρησης – Ενημερώνεται, δυσπιστεί, αγχώνεται για το μέλλον
- Κεντρική Μακεδονία: Στα αγροτικά μπλόκα στην Κεντρική Μακεδονία κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ
- Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
- Έρευνα στην Τουρκία για τα στημένα παιχνίδια – Συνελήφθησαν παίκτες των Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι
- Ευλογιά προβάτων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι των αγροτικών αποζημιώσεων για το χαμένο εισόδημα
