Σε ρόλο Ρώσου κατασκόπου βρίσκουμε τον The Artist Ζαν Ντιζαρντέν στην ταινία Ο Κύκλος του Mobius που προβάλλεται από αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες.

  • Δείτε στο in.gr αποκλειστικό βιντεάκι από τα γυρίσματα της ταινίας με δηλώσεις του σκηνοθέτη και των πρωταγωνιστών

Η υπόθεση έχει ως εξής: Ρώσοι κατάσκοποι παρακολουθούν έναν Ρώσο μεγιστάνα. Ζητούν τη βοήθεια Αμερικανίδας εργαζόμενής του, χωρίς να γνωρίζουν ότι αυτή συνεργάζεται και με τη CIA. Ο επικεφαλής των Ρώσων πρακτόρων θα συνάψει ερωτική σχέση μαζί της, απειλώντας την μυστικότητα της επιχείρησης.

Ο τίτλος της ταινίας αναφέρεται στον κύκλο του Mobius. Για να κατασκευαστεί μια ταινία Μέμπιους χρειάζεται μόλις μια λωρίδα χαρτί: αρκεί η περιστροφή του ενός άκρου κατά 180 μοίρες και να το κολλήσει στο άλλο άκρο. Αυτό που προκύπτει είναι ένας ατέρμονος βρόχος σε σχήμα «8», ο οποίος, παραδόξως, έχει μόνο μία πλευρά. Όποια διαδρομή κι αν ακολουθήσει κανείς κατά μήκος της λωρίδας, τελικά καταλήγει πάντα στο σημείο που ξεκίνησε.

Στο αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το in.gr o σκηνοθέτης Ερίκ Ροσάντ μιλάει για τα συνεχή τουιταρίσματά του και μας εισάγει στον κόσμο της ταινίας με την ατμοσφαιρική φωτογραφία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ