Περίπου 65.000 παιδιά θα μπουν φέτος στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ
Περίπου 65.000 παιδιά -αριθμός μεγαλύτερος σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα έτη- θα μπουν φέτος σε παιδικούς σταθμούς με το Πρόγραμμα Εναρμόνισης Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ζωής, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Β.Κεγκέρογλου στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση της Θ.Τζάκρη.
Περίπου 65.000 παιδιά θα ενταχθούν φέτος στο Πρόγραμμα Εναρμόνισης Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ζωής για τους παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρας Τζάκρη, ο κ. Κεγκέρογλου ενημέρωσε ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια της τάξης των 149 εκατομμυρίων ευρώ για την ένταξη 60.000 παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ενώ -μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης- θα δοθούν ακόμη 10 εκατ. ευρώ για την εισαγωγή άλλων 4.000 παιδιών.
«Η κυβέρνηση έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα αυτό, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, αυξάνοντας σημαντικά τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως το 2011 είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα 48.000 παιδιά και το 2012 έφτασαν στις 57.500.
Ο υφυπουργός διευκρίνισε πως οι οικογένειες που δεν δικαιούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να βάλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς καταβάλλοντας τα απαραίτητα τροφεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι τα θέματα στα Νέα Ελληνικά για τα ΕΠΑΛ
- Σε ισχύ από σήμερα τα νέα πρόστιμα για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα MMM
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Για το… 63-0 και τη στέψη οι «ερυθρόλευκοι», για να μείνουν ζωντανοί οι «πράσινοι»
- Η Πάτι Μπόιντ θυμάται τη στιγμή που έκανε τον Τζορτζ Χάρισον να «ζηλέψει» στον 11ετή γάμο τους
- Εννέα κουταβάκια καρτερούν την παντοτινή τους οικογένεια
- Χέγκσεθ: Ανακοίνωσε πακέτο μαμούθ για παραγωγή πυρομαχικών – Αμφίσημα μηνύματα για το Ιράν