Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μωρά με τρεις γονείς! Σύντομα κοντά μας...

Μωρά με τρεις γονείς! Σύντομα κοντά μας…

Μια νέα τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής υπόσχεται να φέρει στον κόσμο πιο υγιή μωρά, χρησιμοποιώντας γενετικό υλικό από τρεις ανθρώπους.

Από: Ελένη Καραγιάννη

Μια νέα τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής υπόσχεται να φέρει στον κόσμο πιο υγιή μωρά, χρησιμοποιώντας γενετικό υλικό από τρεις ανθρώπους.

Η αμφιλεγόμενη αυτή μέθοδος εξωσωματικής γονιμοποίησης έχει στόχο να αποτρέψει στη μέλλουσα μητέρα να μεταφέρει στο μωρό κληρονομικές ασθένειες, κι έτσι τα ελαττωματικά γονίδιά της αντικαθίστανται από τα υγιή μιας δότριας. Έτσι, στη δημιουργία του εμβρύου λαμβάνεται γενετικό υλικό από τρία άτομα (δύο γυναίκες και έναν άντρα).

Η τεχνική αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ στη Μ. Βρετανία και προς το παρόν έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε πειράματα με ζώα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα μωρά που θα γεννηθούν με τη μέθοδο αυτή θα φέρουν κανονικά το γενετικό κώδικα των δύο γονιών τους και μόνο ποσοστό 0,2% του συνόλου των γονιδίων τους θα προέρχεται από τη δότρια.

Η Αρχή Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας της Μ. Βρετανίας κοινοποίησε την πρόθεση να δοθεί το πράσινο φως για την εφαρμογή της μεθόδου πριν λίγους μήνες και –παρά τα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν- οι πρώτες αντιδράσεις της κοινής γνώμης ήταν θετικές.

Εφόσον το Κοινοβούλιο της χώρας εγκρίνει τη διαδικασία, τα πρώτα παιδιά με τρεις γονείς προβλέπεται να γεννηθούν στην Αγγλία το 2015.

imommy

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

inbox
today

Τα θέματα της επικαιρότητας που θα σε απασχολήσουν σήμερα

Sports in

Spotlight

Life Scene

Παιδί

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024