Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής έρευνας και της πραγματογνωμοσύνης τελεί η οικογένεια του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο Περιστέρι. Η κηδεία του άτυχου νεαρού θα τελεστεί στις 5 το απόγευμα στο νεκροταφείο Περιστερίου.
{{{ map }}}
Η δικηγόρος της οικογένειας, Αρετή Παπαναγιώτου, έκανε έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες να μιλήσουν για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το μοιραίο βράδυ της Τρίτης.

Μιλώντας στο Mega, ξεκαθάρισε ότι οτιδήποτε άλλο γράφεται ή λέγεται για το τραγικό περιστατικό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η ίδια τόνισε ότι τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας θα καθυστερήσουν αρκετά και ότι η οικογένεια στην παρούσα φάση αυτό που μπορεί να κάνει είναι να παρακολουθεί την πορεία της δικογραφίας.

Αναφερόμενη στα σχόλια που γίνονται στα κοινωνικά δίκτυα, η κ. Παπαναγιώτου ζήτησε σεβασμό στη μνήμη ενός παιδιού και υπογράμμισε ότι οι γονείς του παιδιού επιθυμούν να μάθουν την αλήθεια για αυτό το τραγικό περιστατικό.

«Το μόνο που ζητάνε είναι κατανόηση και σεβασμό. Ας αφήσουμε την υπόθεση να διαλευκανθεί στο φυσικό της χώρο που είναι τα δικαστήρια» εξήγησε.

Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν καλέσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το νεκροταφείο Περιστερίου. Ακολούθως έχουν προγραμματίσει να επιστρέψουν στην πλατεία Δημαρχείου και να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας.

Έλεγχος στο όχημα

Ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και πραγματογνώμονες πραγματοποίησαν έλεγχο το όχημα και κυρίως στη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΟΣΥ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής του οχήματος.

Οι έλεγχοι στα ΜΜΜ

Σχετικά με το σύστημα ελέγχων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στις Οδικές Συγκοινωνίες Γιάννης Οικονόμου εξήγησε ότι οι μόνιμοι ελεγκτές σε λεωφορεία και τρόλεϊ είναι 30.

Με βάση το νόμο του 1998, και άλλοι υπάλληλοι της επιχείρησης μπορούν να γίνουν ελεγκτές μετά από εκπαίδευση και να ασκήσουν αυτά τα καθήκοντα μετά το τέλος της βάρδιάς τους.

«Το κίνητρο είναι το 50% του καταβληθέντος προστίμου. Δελτίο εθελοντή έχουν 600 υπάλληλοι, αλλά ενεργοί είναι 200» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Υπάρχουν κενά στη διαδικασία ελέγχου εισιτηρίων» αναγνώρισε μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος, μιλώντας στον Σκάι, συνέστησε ψυχραιμία, προς κάθε κατεύθυνση, σημειώνοντας ότι το γεγονός είναι τραγικό και δεν πρέπει κανείς να προκαταλαμβάνει την έρευνα.

Διευκρίνισε επίσης, ότι οι υπάλληλοι της ΟΣΥ που χρησιμοποιούνται ως εθελοντές ελεγκτές εισπράττουν όντως ένα ποσοστό από τα πρόστιμα, όταν αυτά καταβληθούν, αλλά σε κάθε περίπτωση τα χρήματα αυτά δεν ξεπερνούν τα 200 με 250 ευρώ τον μήνα όσα πρόστιμα κι αν επιβάλλουν, καθώς ενισχύουν τα δεδομένα του ενιαίου μισθολογίου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε τρόλεϊ που κινούνταν στην οδό Π.Τσαλδάρη στο Περιστέρι.

Ο νεαρός επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ που εκτελούσε το δρομολόγιο «Ζάππειο – Αγιος Ιερόθεος» από τη στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς Ανθούπολη.

Στην επόμενη στάση μπήκε στο τρόλεϊ ένας ελεγκτής και κατευθύνθηκε προς τον νεαρό ζητώντας του το εισιτήριο.

Ο 19χρονος δεν είχε εισιτήριο και ο ελεγκτής του ζήτησε να αποβιβαστούν μαζί στο τέρμα καθώς δεν είχε να του δώσει τα χρήματα για το πρόστιμο.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τότε ο νεαρός πάτησε το μπουτόν κινδύνου, άνοιξε την πόρτα και στην προσπάθειά του να διαφύγει πήδηξε έξω από το όχημα, ενώ αυτό ήταν εν κινήσει με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι του.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός ενεπλάκη με τον ελεγκτή με τον οποίο είχε προηγηθεί έντονος διαπληκτισμός. Κατά τη συμπλοκή ο 19χρονος φέρεται να έσπασε τα γυαλιά του ελεγκτή ενώ ο δεύτερος φέρεται να έσκισε τη μπλούζα του νεαρού.

Μάλιστα άλλοι επιβάτες αντέδρασαν ζητώντας από τον ελεγκτή να μην συμπεριφέρεται κατ’ αυτό το τρόπο. Επίσης αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως μετά τη μεταφορά του νεαρού στο νοσοκομείο υπήρξε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ του ελεγκτή και επιβατών αλλά και όσων είδαν το σκηνικό.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ