Ανοίγουν οι πρεσβείες των ΗΠΑ στο μουσουλμανικό κόσμο, πλην Υεμένης
Στο άνοιγμα 18 από τις 19 διπλωματικές αποστολές τους στον μουσουλμανικό κόσμο που είχαν κλείσει λόγω τρομοκρατικής απειλής προχωρούν οι ΗΠΑ, με ητν εξαίρεση της πρεσβείας στην Σαναά στην Υεμένη. Κλειστό θα μείνει επίσης το προξενείο στη Λαχώρη του Πακιστάν, λόγω «ξεχωριστής συγκεκριμένης απειλής», όπως αναφέρει η Ουάσινγκτον.
Στο άνοιγμα 18 από τις 19 διπλωματικές αποστολές τους στον μουσουλμανικό κόσμο που είχαν κλείσει λόγω τρομοκρατικής απειλής προχωρούν οι ΗΠΑ, με ητν εξαίρεση της πρεσβείας στην Σαναά στην Υεμένη.
Κλειστό θα μείνει επίσης το προξενείο στη Λαχώρη του Πακιστάν, λόγω «ξεχωριστής συγκεκριμένης απειλής», όπως αναφέρει η Ουάσινγκτον.
Η πρεσβεία στην Σαναά θα παραμείνει κλειστή καθώς, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Τζένιφερ Ψακή, «υπάρχουν ακόμη ανησυχίες» για απειλή «τρομοκρατικής επίθεσης» από την ομάδα της Αλ Κάιντα στην Υεμένη (την AQAP).
Οι πρεσβείες είχαν κλείσει την προηγούμενη εβδομάδα μετά από υποκλοπή επικοινωνιών που υποδείκνυε ότι υπήρχε τρομοκρατική απειλή. Το επίπεδο συναγερμού τέθηκε στο κόκκινο, ιδιαίτερα στην Υεμένη.
Την Πέμπτη, υπενθυμίζεται, τουλάχιστον 14 ύποπτοι στην Υεμένη για συμμετοχή στην AQAP έπεσαν νεκροί από τα πυρά μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύμφωνα με υεμενίτες αξιωματούχους. Ανάμεσά τους αναφερεται ότι βρίσκονταν και επτά με προέλευση τη Σαουδική Αραβία.
Όσον αφορά την «ξεχωριστή συγκεκριμένη απειλή» στη Λαχώρη, παραμένει σε ισχύ και η σχετική ταξιδιωτική οδηγία προς του αμερικανούς πολίτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Καμίνι» το Καραϊσκάκη: Ανακοινώθηκε sold out κόντρα στη Λεβερκούζεν (pic)
- Νέα Πέραμος: Είχαν κλέψει το καμένο αυτοκίνητο από γιατρό υπό την απειλή όπλου
- Τι αναφέρει το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τη Βιολάντα – Η διαρροή αερίου και τα κενά στα συστήματα ασφαλείας
- Κόντρα Λαζαρίδη-Μάντζου για τον ΟΠΕΚΑ: «Τι γνωρίζατε και δεν μας λέγατε;»- «Κάνετε σόου, την ευθύνη των ελέγχων την έχει η κυβέρνηση»
- Ηλεία: Μετρά τις πληγές του, το Μαζαράκι – Σπίτια απειλούνται από τις κατολισθήσεις
- Ο Μίλιτσιτς που δεν εμπνέει και ο Άρης που έχει την «τσέπη» να αλλάξει την κατάσταση τη νέα χρονιά

