«Πολύ επιφυλακτικός» δηλώνει ο Στάινμπρουκ για νέο ελληνικό κούρεμα
«Πολύ επιφυλακτικός» σε σχέση με μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δηλώνει ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ, καλώντας πάντως υπέρ ενός «Σχεδίου Μάρσαλ Β» για τις χώρες σε κρίση και επικρίνει την πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ για την αντιμετώπιση της κρίσης.
«Πολύ επιφυλακτικός» σε σχέση με μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δηλώνει ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ, καλώντας πάντως υπέρ ενός «Σχεδίου Μάρσαλ Β» για τις χώρες σε κρίση και επικρίνει την πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική Wall Street Journal, ο κ. Στάινμπρουκ επισημαίνει ότι, παρά το γεγονός ότι πολλοί οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει ζήτημα βιωσιμότητας του χρέους, ένα «κούρεμα» θα οδηγούσε σε απώλειες για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, ενώ θα απέτρεπε τους ιδιώτες επενδυτές από το να δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών σημειώνει ότι «η θεραπεία της είναι εξυγίανση, εξυγίανση, εξυγίανση- αλλά αυτός δεν είναι ο δρόμος προκειμένου αυτές οι χώρες να ανακάμψουν».
Ο ίδιος, ως καγκελάριος θα ήταν, αναφέρει η εφημερίδα, πιο γενναιόδωρος απέναντι στις χώρες που αντιμετωπίζουν την κρίση, καθώς μιλά υπέρ της παραχώρησης περισσότερου χρόνου για δημοσιονομική εξυγίανση και παροχής βοήθειας μέσω αναπτυξιακών μέτρων.
«Χρειαζόμαστε οικονομική ώθηση, ονομάστε το, αν θέλετε, “Σχέδιο Μάρσαλ Β’”, ιδιαίτερα με το βλέμμα στην ανεργία των νέων», δηλώνει ο κ. Στάινμπρουκ και διευκρινίζει ότι οι πόροι για όλα αυτά θα μπορούσαν να προέλθουν από τα υπάρχοντα κοινοτικά ταμεία και από έναν φόρο χρηματοοικονομικών συναλλαγών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον του Ιράν
- Η επίθεση στο Ιράν το μεγαλύτερο ρίσκο της εξωτερικής πολιτικής Τραμπ
- CIA για Ιράν: Ο Χαμενεΐ θα μπορούσε να αντικατασταθεί από σκληροπυρηνικούς των Φρουρών της Επανάστασης
- ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο απαιτούν άμεση ψηφοφορία για να περιορίσουν τη δράση του Τραμπ στο Ιράν
- Πόσο κινδυνεύει η παγκόσμια προμήθεια πετρελαίου από τον πόλεμο Ιράν – ΗΠΑ
- ΔΟΑΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου των κυβερνητών για το Ιράν
