Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι ισχύει για την ανανέωση αδειών πωλητών σε λαΐκές αγορές

Τι ισχύει για την ανανέωση αδειών πωλητών σε λαΐκές αγορές

Διευκρινίσεις για το καθεστώς που ισχύει για την ανανέωση των αδειών πωλητών σε λαΐκές αγορές έδωσε η γενική γραμματεία εμπορίου, σε εφαρμογή του νέου νόμου.

Διευκρινίσεις για το καθεστώς που ισχύει για την ανανέωση των αδειών πωλητών σε λαΐκές αγορές έδωσε η γενική γραμματεία εμπορίου, σε εφαρμογή του νέου νόμου.

Η γραμματεία αναφέρει ότι καταργείται η διαδικασία θεώρησης των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών, ενώ καθιερώνεται η ανανέωσή τους, ενιαία σε όλη την επικράτεια, κάθε τρία έτη, αρχής γενομένης από τοn Νοέμβριο του 2014, με την προϋπόθεση ότι εξακολουθούν να συντρέχουν στο πρόσωπο του αδειούχου όλες οι κείμενες προϋποθέσεις.

Αυτό υπογραμμίζει η διευκρινιστική εγκύκλιός που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Στ.Κομνηνός, μετά από πολλά ερωτήματα που δέχθηκε σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4152/2013 (ΦΕΚ107/Α) που αφορούν θέματα επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών.

Ακόμη, όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Ανάπτυξης, οι διαδικασίες θεώρησης επαγγελματικών αδειών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, μετά την ισχύ του νέου νόμου παύουν να εξελίσσονται δίχως να απαιτείται απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου ή άλλου οργάνου της Διοίκησης.

Επαγγελματικές άδειες που βρίσκονταν σε ισχύ στις 9/5/2013 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου) λήγουν αυτοδικαίως στις 31/10/2014.

Επαγγελματικές άδειες που έπρεπε να θεωρηθούν πριν τη δημοσίευση του νέου νόμου και η σχετική διαδικασία θεώρησης δεν είχε ενεργοποιηθεί με υπαιτιότητα των αρμοδίων υπηρεσιών, εξακολουθούν να ισχύουν με αυτοδίκαιη λήξη την 31/10/2014.

Για τις επαγγελματικές άδειες των οποίων η διαδικασία θεώρησης έχει ολοκληρωθεί και αυτές έχουν ανακληθεί οριστικά, δεν ισχύουν τα παραπάνω -δηλαδή δεν παρατείνεται αυτοδίκαια η ισχύς τους.

Όσες νέες επαγγελματικές άδειες εκδοθούν μετά την 9/5/2013 (ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσης) βάσει της κείμενης νομοθεσίας και σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ν.4038/12, λήγουν αυτοδικαίως στις 31/10/2014.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024