Στη σωστή κατεύθυνση βαδίζει η Ελλάδα, λέει ο πρόεδρος των γερμανικών επιμελητηρίων
Υπάρχουν λόγοι μεγαλύτερης αισιοδοξίας από ό,τι πριν από ένα ή δύο χρόνια σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η οποία «κινείται προς την σωστή κατεύθυνση», διαπιστώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK) Έρικ Σβάιτσερ, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείει το ενδεχόμενο μιας νέας αναδιάρθρωσης του χρέους.
Υπάρχουν λόγοι μεγαλύτερης αισιοδοξίας από ό,τι πριν από ένα ή δύο χρόνια σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η οποία «κινείται προς την σωστή κατεύθυνση», διαπιστώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK) Έρικ Σβάιτσερ, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείει το ενδεχόμενο μιας νέας αναδιάρθρωσης του χρέους.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Σβάιτσερ, ερωτηθείς για την κρίση στην Ευρωζώνη και το ενδεχόμενο αρνητικών εξελίξεων (σ.σ. εκ νέου αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους) μετά τις εκλογές στην Γερμανία, τονίζει:
«Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με απόλυτη βεβαιότητα. Πάντως, υπάρχουν λόγοι να είναι κανείς λίγο πιο αισιόδοξος απ’ ό,τι πριν από ένα ή δύο χρόνια».
Αναφερόμενος δε στην έκθεση Euro-Reform-Monitor που συντάσσει τακτικά ο DIHK μαζί με επιμελητήρια από το εξωτερικό και στην οποία εξετάζεται η δημοσιονομική πολιτική και οι μεταρρυθμίσεις στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, εξηγεί:
«Σε πολλές χώρες έχουν γίνει πολλά. Την ευρέως διαδεδομένη προκατάληψη ότι οι υπερχρεωμένες χώρες εισπράττουν τα χρήματα και δεν κάνουν μεταρρυθμίσεις, την θεωρώ επικίνδυνη. Οι χώρες έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες. Κοιτάξτε την Ελλάδα, όπου οι απαιτήσεις της τρόικας για περαιτέρω σμίκρυνση του δημοσίου τομέα ικανοποιήθηκαν λίγο πριν από την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει εγγύηση ότι ποτέ δεν θα υπάρξει εκ νέου αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αλλά τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε κάθε περίπτωση προς την σωστή κατεύθυνση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
