Έως 44 δισ. ευρώ το κόστος απορρύπανσης γύρω από τη Φουκουσίμα
Η απορρύπανση και ο καθαρισμός της περιοχής γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μπορεί να κοστίσει μέχρι και 44 δισ. ευρώ (5,8 τρισ. γεν), σύμφωνα με επίσημη έκθεση. Το ποσό αυτό είναι πενταπλάσιο των αρχικών υπολογισμών.
Η απορρύπανση και ο καθαρισμός της περιοχής γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μπορεί να κοστίσει μέχρι και 44 δισ. ευρώ (5,8 τρισ. γεν), σύμφωνα με επίσημη έκθεση.
Σύμφωνα με το εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Βιομηχανικής Τεχνολογίας, το κόστος των επιχειρήσεων καθαρισμού και απορρύπανσης θα είναι πενταπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά υπολογίσει η κυβέρνηση.
«Ελπίζουμε ότι η μελέτη αυτή θα βοηθήσει στην κατάρτιση σχεδίων για την απορρύπανση των δασών και των αγροτικών περιοχών και ότι θα ευνοήσει την επιστροφή των κατοίκων στις περιοχές αυτές», τονίζει το Ινστιτούτο στην έκθεσή του την οποία έδωσε στη δημοσιότητα.
H έκθεση δημοσιεύεται καθώς σχεδόν καθημερινά μια κακή είδηση φθάνει από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα και η διαχειρίστρια εταιρεία αποτελεί όλο και περισσότερο στόχο επικρίσεων από τις αρχές. Την Τετάρτη, για τρίτη φορά βγήκε ατμός από αντιδραστήρα στη μονάδα.
Την Παρασκευή, η Tepco παραδέχθηκε ότι περίπου 2.000 εργάτες του σταθμού της Φουκουσίμα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του θυρεοειδούς.
Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 10% του συνόλου των ανθρώπων που εργάζονταν στη Φουκουσίμα και εξετέθησαν σε επίπεδα ραδιενέργειας άνω των 100 μιλισιβέρτ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΕΚΠΑ: Ανάμνηση νόστιμη και ευχάριστη
- Λέσβος: Κτηνοτρόφοι απέκλεισαν ξανά το λιμάνι της Μυτιλήνης – Ο λόγος που διαμαρτύρονται
- Με προβλήματα η επιστροφή των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα – Πού καταγράφεται μποτιλιάρισμα
- Τοξικό αφεντικό: Τι είναι η «σκοτεινή ηγεσία» και πώς να την αποφύγετε
- Τι σημαίνει να είσαι καλά; Μελέτη αναγνωρίζει τις προϋποθέσεις για ψυχική υγεία
- Αποκάλυψη του πρώην GM της Αρμάνι Μιλάνο: «Είχαμε συμφωνήσει με Ντόρσεϊ και Μιλουτίνοφ»


