Σκυταλοδρομία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το ΥΠΠΟ
Στην ατζέντα του νέου υπουργού Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου μπαίνει η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς ο υπουργός πρόκειται σύντομα να κάνει την πρώτη του επαφή για το θέμα μέσω της Unesco. O υπουργός θα συναντήσει στο Παρίσι την γενική διευθύντρια του διεθνούς οργανισμού Ιρίνα Μπόκοβα με την οποία και θα συζητήσει την όλη κατάσταση, ώστε «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων» όπως είπε ο υπουργός.
Στην ατζέντα του νέου υπουργού Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου μπαίνει η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς ο υπουργός πρόκειται σύντομα να κάνει την πρώτη του επαφή για το θέμα μέσω της Unesco.
O υπουργός θα συναντήσει στο Παρίσι την γενική διευθύντρια του διεθνούς οργανισμού Ιρίνα Μπόκοβα με την οποία και θα συζητήσει την όλη κατάσταση, ώστε «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων» όπως είπε ο υπουργός.
«Πρόκειται για μια μακρά διαδρομή και έχει σημασία να τρέχουμε το κομμάτι της σκυταλοδρομίας που μας αναλογεί, βελτιώνοντας τις επιδόσεις» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Στην Unesco, εξάλλου, πρόκειται να συζητήσει και άλλα θέματα, σχετικά με διεθνείς συνθήκες και προγράμματα που έχουν σημασία για τη χώρα μας.
Μία συνάντηση με την γαλλίδα υπουργό Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί, είναι, επίσης, μέσα στο πρόγραμμα του υπουργού στο Παρίσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το στοίχημα του καλοκαιριού για τις εκπτώσεις και ο στόχος των 7 δισ. ευρώ
- Το δίλημμα του Λανουά και η αγωνία των ΕΠΟ, ΚΕΔ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442