«Συγγνώμη» Καλντερόλι για το ρατσιστικό σχόλιο, αλλά δεν παραιτείται
Συγγνώμη ζήτησε τελικά από την υπουργό αρμόδια για την Ένταξη των Μεταναστών Σεσίλ Κιέντζ ο Ρομπέρτο Καλντερόλι, στέλεχος του ξενοφοβικού κόμματος της Λέγκας του Βορρά, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από το αξίωμα του αντιπροέδρου της Γερουσίας.
Συγγνώμη ζήτησε τελικά από την υπουργό αρμόδια για την Ένταξη των Μεταναστών Σεσίλ Κιέντζ ο Ρομπέρτο Καλντερόλι, στέλεχος του ξενοφοβικού κόμματος της Λέγκας του Βορρά, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από το αξίωμα του αντιπροέδρου της Γερουσίας.
Ο Καλντερόλι είχε αναφερθεί την Κυριακή στην Κιέντζ, χαρακτηρίζοντας «ουραγκοτάγκο» την μαύρη Ιταλίδα υπουργό, γεγονός που προκάλεσε κατακραυγή στο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας.
«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχθώ ότι οι δηλώσεις μου ήταν λανθασμένες και προσβλητικές και να δεχθώ ότι δικαίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο εξέφρασε την καταδίκη του» τόνισε ο Καλντερόλι.
«Έκανα μια βλακεία, το αναγνωρίζω, αλλά η κρίση σχετικά με την πολιτική μου δράση ανήκει στους ψηφοφόρους» συμπλήρωσε ο Καλντερόλι.
Μένει να φανεί πώς θα εξελιχθεί η αντιπαράθεση του επικεφαλής της Λέγκας, Ρομπέρτο Μαρόνι, με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα.
Ο Λέτα ζήτησε χθες από τον Μαρόνι να συμβάλει «ώστε να γυρίσει άμεσα σελίδα στην υπόθεση Καλντερόλι, για να μην υπάρξουν συνέπειες για την διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης του Μιλάνου του 2015». Ο Μαρόνι είναι παράλληλα με την κομματική ιδιότητά του ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου.
Ο γραμματέας της Λέγκας απάντησε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό κεντροαριστερό πρωθυπουργό, κατά την οποία «αποσαφηνίστηκε η όλη κατάσταση», προσθέτοντας «η χθεσινή δήλωση του Λέτα αποτέλεσε αναμφίβολα ένα ολίσθημα».
Σχολιάζοντας την παρέμβαση του Μαρόνι, πηγές της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης τόνιζαν ότι «το ολίσθημα είναι του επικεφαλής της Λέγκας, ο οποίος δεν καταφέρνει να επιβάλει στον Καλντερόλι να παραιτηθεί από την αντιπροεδρία της Γερουσίας και με τον τρόπο αυτό αναλαμβάνει ένα μέρος της ευθύνης για τις προσβλητικές δηλώσεις του».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός – Ο Στρεφέτσα έκανε το 3-0 για τους πρωταθλητές (vids)
- «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά» – Αγρότης λύγισε αποχαιρετώντας τα 450 πρόβατά του λόγω ευλογιάς
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί

