Ο Στρος-Καν στο ΔΣ θυγατρικής του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο τράπεζας που ανήκει στην μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, Rosneft, περίπου δύο χρόνια αφού ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναγκάστηκε σε παραίτηση στη δίνη του σκανδάλου στη Νέα Υόρκη.
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο τράπεζας που ανήκει στην μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, Rosneft, περίπου δύο χρόνια αφού ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναγκάστηκε σε παραίτηση στη δίνη του σκανδάλου στη Νέα Υόρκη.
Ο 64χρονος Στρος-Καν διορίστηκε στο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ρωσικής Περιφερειακής Τράπεζας Ανάπτυξης, θυγατρικής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, βάσει ανακοίνωσης εκπροσώπου του πιστωτικού ιδρύματος.
Ο Στρος-Καν είχε παραιτηθεί από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ το 2011, μετά το σάλο που ξέσπασε όταν καμαριέρα ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης είχε καταγγείλει ότι την βίασε.
Ο ίδιος διέψευσε την κατηγορία, η οποία αργότερα τέθηκε στο αρχείο, ενώ επέλυσε με εξωδικαστικό συμβιβασμό την αγωγή που είχε καταθέσει η ενάγουσα καταβάλλοντας ποσό το ύψος του οποίου δεν αποκαλύφθηκε.
Η υπόθεση όμως είχε ήδη εκμηδενίσει τις φιλοδοξίες του να διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές του 2012 στη Γαλλία, που τελικώς κέρδισε ο Φρανσουά Ολάντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Συνελήφθη 70χρονος εξαπατούσε ηλικιωμένους – Έκλεψε πάνω από 15.000 ευρώ
- Σκάνδαλο στη Ρέιντζερς: Παίκτες χρησιμοποιούσαν δωμάτια φυσικοθεραπείας για ερωτικά ραντεβού!
- «Big Bang» στις επενδύσεις από τις Big Tech για την ΑΙ
- Τους υπουργούς Εργασίας της ΝΔ δίνει η Στρατινάκη σε απάντησή της – Την τελική απόφαση και υπογραφή για τα κονδύλια είχε ο εκάστοτε υπουργός
- Ο Bad Bunny δεν λέει πολλά για την εμφάνιση του στο Super Bowl, αλλά υπόσχεται ένα «μεγάλο πάρτυ»
- ΣΥΡΙΖΑ για Predator: Απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα – Παραβιάζει βάναυσα προσωπικά δεδομένα
