Εκστρατεία της Ουάσινγκτον εναντίον του καταγγέλλει ο Έντουαρντ Σνόουντεν
Για «εκστρατεία» με σκοπό να μην μπορέσει να ασκήσει το δικαίωμά του να βρει άσυλο στο εξωτερικό κατηγορεί ο Έντουαρντ Σνόουντεν την αμερικανική κυβέρνηση, σε επιστολή του που απευθύνει στη Human Rights Watch. Ο νεαρός τεχνικός, που παραμένει παγιδευμένος στο τμήμα τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας, θα συναντηθεί με αντιπροσωπείες οργανώσεις προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων την Παρασκευή και σκοπεύει αργότερα να μιλήσει και στα ΜΜΕ.
Για «εκστρατεία» με σκοπό να μην μπορέσει να ασκήσει το δικαίωμά του να βρει άσυλο στο εξωτερικό κατηγορεί ο Έντουαρντ Σνόουντεν την αμερικανική κυβέρνηση, σε επιστολή του που απευθύνει στη Human Rights Watch και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.
Ο νεαρός τεχνικό παραμένει παγιδευμένος στο τμήμα τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας. Το απόγευμα της Παρασκευής θα συναντηθεί με αντιπροσωπείες οργανώσεις προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως επιβεβαίωσε.
Στόχος της συνάντησης, όπως ανέφερε στην επιστολή, είναι να συζητηθούν «μέτρα για την προώθηση της υπόθεσής μου». Ο Σνόουντεν προσπαθεί να διαφύγει σε χώρα όπου δεν θα κινδυνεύει με έκδοση στις ΗΠΑ, οι οποίες των διώκουν ποινικά μετά από τις αποκαλύψεις για την NSA.
Σε mail που έστειλε επίσης στο Reuters, ο Σνόουντεν είπε ότι η συνάντηση της Παρασκευής δεν θα είναι ανοικτή στα ΜΜΕ, αλλά ο ίδιος σκοπεύει αργότερα να μιλήσει στους ανταποκριτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καλλιθέα: Η στιγμή της σύλληψης του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε γυναίκα σε μπαρ
- Τι απάντησαν Πίτερς, Γουόρντ, Φουρνιέ, ΜακΚίσικ και Γουόκαπ για τον κορυφαίο προπονητή της Euroleague (vid)
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δημητριάδης έδειξε Μητσοτάκη, άρα λειτούργησε ως εντολοδόχος – Πόσο θα σιωπά ο πρωθυπουργός;
- Ν. Ανδρουλάκης: «Ένας Κρητικός με τις γενναίες πράξεις του έδειξε την αδιάρρηκτη ψυχή του Ελληνισμού»
- Κοινό κέντρο ΕΥΠ – Predator «δείχνει» ο Λάκης Λαζόπουλος – Καταθέτει μήνυση, προσφεύγει και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια
- Ο Μουρίνιο πήρε θέση για τις φήμες περί Ρεάλ Μαδρίτης


