Σε κακούργημα μετατρέπει τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων ο Πάπας
Αλλαγές στη νομοθεσία του ανακοίνωσε το Βατικανό, θεσμοθετώντας ως κακουργήματα την παιδική πορνογραφία και τη σεξουαλική βία κατά των ανηλίκων. Παράλληλα, με απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου καταργείται η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Ο ποντίφικας αποφάσισε ακόμα την αύξηση των ποινών για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Αλλαγές στη νομοθεσία του ανακοίνωσε το Βατικανό, θεσμοθετώντας ως κακουργήματα την παιδική πορνογραφία και τη σεξουαλική βία κατά των ανηλίκων. Παράλληλα, με απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου καταργείται η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Ο ποντίφικας αποφάσισε ακόμα την αύξηση των ποινών για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Το Βατικανό μετατρέπει σε κακουργήματα τα εγκλήματα της παιδικής πορνογραφίας, της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, την άσκησης σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων και της εξώθησής τους στην πορνεία.
Με απόφαση που υπέγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος, το Βατικανό καταργεί την ισόβια κάθειρξη, αντικαθιστώντας την με καταδίκη κατ’ ανώτατο σε τριάντα πέντε χρόνια κάθειρξη.
Παράλληλα, αυξάνονται οι ποινές για ξέπλυμα χρήματος, δηλαδή τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Ο αργεντινός ποντίφικας αποφάσισε επίσης να ενισχύσει την δικαιοδοσία των αρμόδιων αρχών του Βατικανού, οι οποίες, σε περίπτωση ερευνών για ξέπλυμα χρήματος θα μπορούν να προχωρούν σε κατάσχεση και «προσωρινό πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων.
Η νέα νομοθεσία θα πρέπει να τηρείται όχι μόνον στο εσωτερικό της Αγίας Έδρας, αλλά και από όλο το προσωπικό και τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών του Βατικανού στο εξωτερικό -γνωστών ως νουντσιατούρε- καθώς και από όσους απασχολούνται σε οργανισμούς που διατηρούν οργανική σχέση με το παπικό κρατίδιο.
Σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι με τα μέτρα αυτά ο Πάπας Φραγκίσκος προσπαθεί να ενισχύσει τις πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης και τα κρούσματα βίας σε βάρος ανηλίκων και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Ιαπωνία καλεί τον πρεσβευτή της Κίνας για έντονες διαμαρτυρίες
- Νιγηρία: Εκατό απαχθέντες μαθητές απελευθερώθηκαν, περίπου 165 αγνοούνται
- Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]
- Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]
- Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]
- Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Κίνα για «σκληρές» εμπορικές και πολιτικές διαπραγματεύσεις