Ευφραιμίδη Μαρίλη, φωτό: Shutterstock


Τώρα το αυξητικό υλικό προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό.

από τη Μαρίλη Ευφραιμίδη

Στα περισσότερα μέρη του σώματος, όπως οι γλουτοί, οι μηροί, τα μπράτσα και το προγούλι, η παρουσία του μας ενοχλεί. Αν όμως γινόταν μ’ ένα μαγικό τρόπο να το μεταφέρουμε στο στήθος, θα το λατρεύαμε. Η πλαστική χειρουργική, λοιπόν, μπορεί. Το λίπος από τις λιποαποθήκες του σώματος συλλέγεται με την τεχνική της λιποαναρρόφησης και στη συνέχεια εγχύεται στο στήθος για να αυξήσει το μέγεθός του.
Καθώς πρόκειται για ένα «αυτόλογο» υλικό, δηλαδή προέρχεται από τον δικό μας οργανισμό, είναι η πιο ασφαλής επιλογή για να αποφύγουμε κάθε είδους αντιδράσεις σε ξένα σώματα. «Η τεχνική της λιπομεταφοράς προτείνεται σε γυναίκες που θέλουν να πετύχουν αύξηση κατά ένα περίπου νούμερο» μας λέει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.
«Τα αποτελέσματά της είναι μόνιμα, ωστόσο δεν επιφέρει εντυπωσιακές αλλαγές αφού η ποσότητα του λίπους που μπορούμε να εγχύσουμε με ασφάλεια είναι περιορισμένη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτει το σώμα της ασθενούς περισσευούμενο λίπος, δηλαδή το βάρος της να ξεπερνάει κατά πέντε τουλάχιστον κιλά το ιδανικό για το ύψος της.
Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για γυναίκες οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένη ευαισθησία στη σιλικόνη και υποφέρουν από «κάψες» (ο σκληρός ιστός με τον οποίο μερικές φορές περιβάλλει ο οργανισμός το ένθεμα της σιλικόνης)».
Η τεχνική: Η επέμβαση γίνεται σε νοσοκομείο με ελαφριά αναισθησία (μέθη). Αρχικά διεξάγεται μία κλασική λιποαναρρόφηση στις περιοχές όπου αποθηκεύεται το λίπος (συνήθως είναι η κοιλιά και οι γλουτοί), κατά την οποία αφαιρείται με μία ειδική κάνουλα. Μέσα σε αυτήν υποβάλλεται επεξεργάζεται, καθαρίζεται και φυγοκεντρίζεται ώστε να δώσει το υλικό που είναι κατάλληλο για έγχυση.
«Οι ενέσεις γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφύγουμε τη διοχέτευση του λίπους μέσα στο μαζικό αδένα αφού είναι ένας ορμονοεξαρτώμενος ιστός, επιρρεπής στην καρκινογένεση» μας λέει ο κ. Γαϊτάνης. «Μετά την επέμβαση εμφανίζονται κάποιες μελανιές και πρηξίματα, τα οποία υποχωρούν σταδιακά. Για να επουλωθεί το στήθος χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα. Στον πρώτο χρόνο μετά την επέμβαση, το λίπος αφομοιώνεται από τον οργανισμό σε ποσοστό 20 έως 50%. Εκείνο όμως που θα επιβιώσει, θα παραμείνει μόνιμα στη θέση του».
Τιμή: περίπου 3.000 ευρώ.

woman.in.gr