Αντιπρόεδρος της πορτογαλικής κυβέρνησης ορίστηκε ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρου Πάσους Κουέλιου ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του ο Πάουλο Πόρτας, ο υπουργός Εξωτερικών που παραιτήθηκε αυτήν την εβδομάδα, κλιμακώνοντας τη σοβαρή πολιτική κρίση στη χώρα.
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρου Πάσους Κουέλιου ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του ο Πάουλο Πόρτας, ο υπουργός Εξωτερικών που παραιτήθηκε αυτήν την εβδομάδα, κλιμακώνοντας τη σοβαρή πολιτική κρίση στη χώρα.
«Πρότεινα ο Πάουλο Πόρτας να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με ευθύνη να συντονίζει την οικονομική πολιτική και τις σχέσεις με την τρόικα», είπε ο κ. Κουέλιου κατά τη διάρκεια δηλώσεών του προς εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, με τον κ. Πόρτας στο πλευρό του.
Η σημερινή ανακοίνωση εντάσσεται στη συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Παρασκευή οι δύο άνδρες.
Η πολιτική συμφωνία, η οποία συνήφθη με τον επικεφαλής του CDS-PP, του κόμματος του οποίου ηγείται ο κ. Πόρτας, παρουσιάστηκε την Παρασκευή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Νωρίτερα θα επαναλειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης – Το πρόγραμμα των δρομολογίων
- Παπασταύρου: Τον Απρίλιο στην Ουάσινγκτον η υπουργική συνεδρίαση του 3+1 – «Η επιθετικότητα δεν οδηγεί σε επιρροή», διαμηνύει στην Τουρκία
- Βραβείο Ειρήνης της FIFA: Απονεμήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ
- UEFA Champions League: Το κορυφαίο ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι έρχεται στο MEGA
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός: Έφτασε τους 337 τίτλους
- ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-3: Πήρε το ντέρμπι και έβαψε «ερυθρόλευκο» το League Cup
