Μίνι Σύνοδος την Τετάρτη στο Βερολίνο για την ανεργία των νέων
Σε συνάντηση κορυφής έχει μετεξελιχθεί το συνέδριο για την απασχόληση των νέων στην Ευρώπη που διοργανώνει την Τετάρτη η γερμανική καγκελαρία στην πρωτεύουσα, με αρχηγούς κρατών -ανάμεσά τους και ο έλληνας πρωθυπουργός- να δίνουν το «παρών» μεταξύ υπουργών Εργασίας. Διακηρυγμένος στόχος του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή «βέλτιστων πρακτικών» από τις εμπειρίες στις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την προώθηση της απασχόλησης των νέων.
Σε συνάντηση κορυφής έχει μετεξελιχθεί το συνέδριο για την απασχόληση των νέων στην Ευρώπη που διοργανώνει την Τετάρτη η γερμανική καγκελαρία στην πρωτεύουσα, με αρχηγούς κρατών -ανάμεσά τους και ο έλληνας πρωθυπουργός- να δίνουν το «παρών» μεταξύ υπουργών Εργασίας.
Διακηρυγμένος στόχος του συνεδρίου, όπως αναφέρει η καγκελαρία, είναι η ανταλλαγή «βέλτιστων πρακτικών» από τις εμπειρίες στις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την προώθηση της απασχόλησης των νέων.
Παρόντες στο Βερολίνο θα είναι την Τετάρτη ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Λιθουανίας (προεδρέουσας της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο) Αλγκιρντάς Μπουτκεβίτσιους και πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν Χερμάν βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μπαρόζο. Παρών θα είναι και ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Το συνέδριο έρχεται λίγο μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στην κορυφή της οποίας τέθηκαν τα μέτρα για καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Η συνάντηση των «27» είχε καταλήξει σε συμφωνία για σχέδιο 6 δισ. ευρώ και προώθηση του θεσμού «Εγγύησης Νεολαίας» -με στόχο τη διασφάλιση θέσης εργασίας, σπουδών ή μαθητείας σε ανέργους κάτω των 25 ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπορεί να καταστρέψει ο Τραμπ το Ιράν σε μία νύχτα; – Τι λένε στρατιωτικοί αναλυτές;
- Τροχαίο με παράσυρση γυναίκας στη λεωφόρο Κηφισίας
- Φαλ: «Προπονούμαι και περιμένω να παίξω, θα επιστρέψω στο επίπεδό που ήμουν»
- «Μπορούμε να γιορτάσουμε το Πάσχα χωρίς να σκοτώνουμε» – Νέα δράση από vegans στο Σύνταγμα
- Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ – «Η ελπίδα βρίσκεται στην ανατολική Ευρώπη»
- Βασίλισσα Ελισάβετ: «Λάτρευε να χορεύει και να τραγουδάει ABBA κάθε πρωί»