Κόλαση φωτιάς στην Αριζόνα, νεκροί 19 πυροσβέστες
Ολόκληρο το κλιμάκιο 19 ειδικά εκπαιδευμένων πυροσβεστών που επιχειρούσε για την κατάσβεση ενός από τα πύρινα μέτωπα στην Αριζόνα βρήκε τραγικό θάνατο, όταν εγκλωβίστηκε από τις φλόγες και αναγκάστηκε να στήσει καταφύγιο επί τόπου.
Ολόκληρο το κλιμάκιο 19 ειδικά εκπαιδευμένων πυροσβεστών που επιχειρούσε για την κατάσβεση ενός από τα πύρινα μέτωπα στην Αριζόνα βρήκε τραγικό θάνατο, όταν εγκλωβίστηκε από τις φλόγες και αναγκάστηκε να στήσει επί τόπου καταφύγιο.
Όπως ανακοίνωσε η δασοφυλακή, το μέτρο δεν έσωσε τελικά τους 19 πυροσβέστες. Ως έσχατο μέτρο, οι πυροσβέστες που εγκλωβίζονται στις φλόγες σκάβουν όσο βαθύτερα μπορούν και καλύπτουν την τρύπα που έχουν ανοίξει στο έδαφος με σκηνές φτιαγμένοι από υλικά που στοχεύουν στην προστασία από τη θερμότητα και τις φλόγες.
Οι δυτικές ΗΠΑ πλήττονται από δριμύ κύμα καύσωνα, το οποίο σε συνδυασμό με τη χαμηλή υγρασία και τους ισχυρούς ανέμους έχει προκαλέσει ισχυρές πυρκαγιές.
Η φωτιά την οποία προσπαθούσαν να σβήσουν οι 19 πυροσβέστες είχε ξεκινήσει την Παρασκευή και είχε επεκταθεί σε 800 εκτάρια την Κυριακή, προκαλώντας την εκκένωση δεκάδων κατοικιών.
Η πυρκαγιά σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο, εν μέσω θερμοκρασιών ρεκόρ. Στην Κοιλάδα του Θανάτου, στην ανατολική Καλιφόρνια, καταγράφηκε θερμοκρασία 54 βαθμών, η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στις ΗΠΑ.
Associated Press
- Ολυμπιακός – ΔΕΚΑ 94-85: Πρώτοι οι «ερυθρόλευκοι» στο Gen A Stars U16 με Σπανούλη, Χριστοδούλου
- Aστυνομικές επιχειρήσεις σε Iλιον, Ασπρόπυργο, Αχαρνές και Ελευσίνα – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα
- Παραλιακή: Καραμπόλα πέντε οχημάτων – Αυξημένη η κίνηση στο ρεύμα προς Πειραιά
- Μυστηριώδη κρίση αφασίας ανάγκασε τη NASA να φέρει αστροναύτη επειγόντως στη Γη
- Λίβανος: Κηδεύτηκαν οι τρεις Λιβανέζοι δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή
- «Η Σπόρτινγκ εξετάζει την πώληση του Ιωαννίδη το καλοκαίρι»