Ελλάκτωρ : Υπογραφή συμβάσεων για έργα στη Ντόχα και τη Σερβία
Την κατασκευή τριών έργων στη Ντόχα του Κατάρ και ενός στη Σερβία, ανέλαβε η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Ελλάκτωρ, ΑΚΤΩΡ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ υπέγραψε συμβάσεις για τα εξής έργα:
– Αθλητικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων Al Sadd Sports Club, για λογαριασμό της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ. Το ποσό της σύμβασης για το ανωτέρω έργο, ανέρχεται στα 108.000.000 ευρώ. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 20 μήνες.
– Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στο νησί θέρετρο Anantara. Το ποσό της σύμβασης για το ανωτέρω έργο, ανέρχεται στα 13.000.000 ευρώ. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 6 μήνες.
– Εργασίες έργων υποδομής Στρατοπέδου των Εσωτερικών Δυνάμεων Ασφαλείας. Το ποσό της σύμβασης για το ανωτέρω έργο, ανέρχεται στα 497.000.000 ευρώ. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 36 μήνες. Σημειώνεται, ότι το έργο αυτό ανέλαβε η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ – Al Jaber Engineering, στην οποία η ΑΚΤΩΡ είναι leader και συμμετέχει με ποσοστό 50%.
– Αυτοκινητόδρομος, τμήμα Stanicenje έως Pirot (East), στη Δημοκρατία της Σερβίας, συνολικού μήκους 17 χλμ. Το έργο αποτελεί τμήμα του Διευρωπαιϊκού Δικτύου αυτοκινητοδρόμων. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε περίπου 75.000.000 ευρώ. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 24 μήνες.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο της ΑΚΤΩΡ, ανέρχεται στα 2,4 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχουν προς υπογραφή συμβάσεις έργων, συνολικού προϋπολογισμού 750.000.000 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- The Expla-in Project| Συνέδρια ΠΑΣΟΚ: Από τον Ανδρέα Παπανδρέου έως σήμερα
- 2026: Μέχρι που πας με το fuel pass – Επιδότηση με το σταγονόμετρο στο… ρεζερβουάρ
- «Ο ουρανός κατακόκκινος στον γαλαξία της Αναγνωστάκη», με τη Ρούλα Πατεράκη στο θέατρο Ψυρρή
- Αφθώδης πυρετός: «Είχα 130 αρνιά να δώσω για το Πάσχα. Τώρα προσεύχομαι να μην μου τα ρίξουν στο λάκκο»
- Σέρρες: 26χρονη τραυμάτισε με μαχαίρι την 23χρονη συγκάτοικό της μετά από καβγά
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής


