Εκτελέστηκε πρώην στέλεχος του ΚΚ Κίνας για το βιασμό 11 κοριτσιών
Οι κινεζικές αρχές εκτέλεσαν ένα άλλοτε σημαίνον τοπικό στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος που κρίθηκε ένοχο για τον βιασμό 11 ανηλίκων κοριτσιών, σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη χώρα. Οι αποδιδόμενες σ’ αυτόν πράξεις είχαν προκαλέσει οργή στην κινεζική κοινωνία, η οποία συχνά εξεγείρεται όταν αποκαλύπτονται εγκλήματα που προσάπτονται σε στελέχη του ΚΚ.
Οι κινεζικές αρχές εκτέλεσαν ένα άλλοτε σημαίνον τοπικό στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος που κρίθηκε ένοχο για τον βιασμό 11 ανηλίκων κοριτσιών, σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη χώρα.
Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της επιτροπής του ΚΚ Κίνας στην πόλη Γιονγκτσένγκ, στην κεντρική επαρχία Χενάν, είχε συλληφθεί το 2012 με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκων, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Οι αποδιδόμενες σ’ αυτόν πράξεις είχαν προκαλέσει οργή στην κινεζική κοινωνία, η οποία συχνά εξεγείρεται όταν αποκαλύπτονται εγκλήματα που προσάπτονται σε στελέχη του ΚΚ.
Ο κινεζικός Τύπος τελευταία έχει αναφερθεί σε πολλές περιπτώσεις παιδεραστίας και βιασμού ανηλίκων, αποκαλύψεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.
Το γεγονός αυτό ανάγκασε το Ανώτατο Δικαστήριο να αποφασίσει να γίνει αυστηρότερος ο νόμος για την κακοποίηση ανηλίκων. Παράλληλα το ΚΚ δηλώνει ότι βάζει την καταπολέμηση της διαφθοράς αλλά και της κατάχρησης εξουσίας στο εσωτερικό του σε υψηλή προτεραιότητα.
Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η Κίνα είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό εκτελέσεων στον κόσμο, μολονότι ο ακριβής και ο συνολικός αριθμός τους δεν έχει αποκαλυφθεί ποτέ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ο Λίβανος εργάζεται για να επιτύχει «την ισραηλινή αποχώρηση από το έδαφός του»
- Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: «Γελοίες και διασκεδαστικές» οι απειλές για ναυτικό αποκλεισμό
- Bαθμολογία Euroleague: Τα δεδομένα μετά τη νίκη της Χάποελ – Τι ισχύει για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
- Αυστρία – Ελλάδα 38-16: Ιστορική πρόκριση της Εθνικής Γυναικών χάντμπολ στο EURO 2026
- Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ 1-2: Ακόμη πιο «κοντά» στο Champions League το «κίτρινο υποβρύχιο»
- Ευρώπη: Ελλείψεις καυσίμων για αεροσκάφη προ των πυλών

