Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει μόνη στο κλείσιμο της ΕΡΤ, λέει το ΠΑΣΟΚ

Η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει μόνη στο κλείσιμο της ΕΡΤ, λέει το ΠΑΣΟΚ

Η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου. Έκτακτη συνάντηση Βενιζέλου - Κουβέλη το απόγευμα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν πρόταση νόμου για τη μη κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκρποσώπου Σίμου Κεδίκογλου στον Βήμα 99,5.

Ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι τόσο ο Ευ. Βενιζέλοςόσο και ο Φ. Κουβέληςήταν ενήμεροι και είχαν στα χέρια τους το σχετικό νομοσχέδιο από την περασμένη Κυριακή.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα διαταραχθούν οι σχέδεις της τρικομματικής κυβέρνησης και πως δύο κυβερνητικοί εταίροι θα κατανοήσουν ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος εξυγίανσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από αυτόν που επελέγη.

«Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, σε κάτι που όμως συμφωνούν στον τελικό στόχο. Πιστεύω ότι θα βρεθεί κοινή γλώσσα» υποστήριξε.

Στο σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Την Κυριακή το βράδυ, σε άτυπη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, συζητήθηκε όλο το φάσμα των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την κυβέρνηση.

» Κεντρικό σημείο της συζήτησης ήταν το ζήτημα της ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας παρουσιάστηκε από τον κ. Σαμαρά ως η μόνη υπάρχουσα λύση για την άμεση μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά 2.000 άτομα, που είναι όρος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου.

» Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αντέδρασαν αμέσως αρνητικά. Η αρνητική θέση του ΠΑΣΟΚ επαναλήφθηκε τη Δευτέρα σε τηλεφωνική επικοινωνία των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

» Για το λόγο μάλιστα αυτό η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν ετέθη καν υπόψη των υπουργών που υποδείχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ (όπως και των υπουργών που υποδείχθηκαν από τη ΔΗΜΑΡ) και δεν φέρει την υπογραφή τους.

» Είναι συνεπώς προφανές ότι η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024