Η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκρποσώπου Σίμου Κεδίκογλου στον Βήμα 99,5.

Ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι τόσο ο Ευ. Βενιζέλος όσο και ο Φ. Κουβέλης ήταν ενήμεροι και είχαν στα χέρια τους το σχετικό νομοσχέδιο από την περασμένη Κυριακή.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα διαταραχθούν οι σχέδεις της τρικομματικής κυβέρνησης και πως δύο κυβερνητικοί εταίροι θα κατανοήσουν ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος εξυγίανσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από αυτόν που επελέγη.

«Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, σε κάτι που όμως συμφωνούν στον τελικό στόχο. Πιστεύω ότι θα βρεθεί κοινή γλώσσα» υποστήριξε.

Στο σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Την Κυριακή το βράδυ, σε άτυπη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, συζητήθηκε όλο το φάσμα των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την κυβέρνηση.

» Κεντρικό σημείο της συζήτησης ήταν το ζήτημα της ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας παρουσιάστηκε από τον κ. Σαμαρά ως η μόνη υπάρχουσα λύση για την άμεση μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά 2.000 άτομα, που είναι όρος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου.

» Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αντέδρασαν αμέσως αρνητικά. Η αρνητική θέση του ΠΑΣΟΚ επαναλήφθηκε τη Δευτέρα σε τηλεφωνική επικοινωνία των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

» Για το λόγο μάλιστα αυτό η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν ετέθη καν υπόψη των υπουργών που υποδείχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ (όπως και των υπουργών που υποδείχθηκαν από τη ΔΗΜΑΡ) και δεν φέρει την υπογραφή τους.

» Είναι συνεπώς προφανές ότι η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας