Αντίστροφη μέτρηση για τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα
Συνεδριάζει την Κυριακή η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του Συνασπισμού με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για την αυτοδιάλυσή του και την ενσωμάτωσή του στον εναίο ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιεί το ιδρυτικό του συνέδριο από 10-14 Ιουλίου.
Συνεδριάζει την Κυριακή η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του Συνασπισμού με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για την αυτοδιάλυσή του και την ενσωμάτωσή του στον εναίο ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιεί το ιδρυτικό του συνέδριο από 10-14 Ιουλίου.
Την εισήγηση προς την ΚΠΕ θα κάνει ο γραμματέας Δ.Βίτσας , ενώ τις εργασίες θα κλείσει ο πρόεδρος του κόμματος Αλ.Τσίπρας. H Επιτροπή θα αποφασίσει επίσης τη σύγκληση του Διαρκούς Συνεδρίου που αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση της ΚΠΕ.
Ο Αλέξης Τσίπρας, φέρεται αποφασισμένος να μην παρεκκλίνει στην πορεία μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, ούτε να αναδιπλωθεί όσον αφορά την αυτοδιάλυση των συνιστωσών, ανεξάρτητα από τη στάση που θα τηρήσουν οι συνιστώσες. Υπό το πρίσμα αυτό, η σχετική συζήτηση αναμένεται με ενδιαφέρον στο συνέδριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γρηγορίου: «Δεν μπορούμε να σκοράρουμε, επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση»
- Γαλλία: Το Παρίσι στον κεντροαριστερό Εμανουέλ Γκρεγκουάρ – Η συμμαχία που κέρδισε τη δεξιά
- Γυναίκες στη φυλακή λόγω φτώχειας
- MME Ισπανίας: «Θέμα ωρών η απόλυση του Αλμέιδα από τη Σεβίλλη»
- Ελ Νίνιο: Ξηρασίες, πυρκαγιές, πλημμύρες – Η επιστροφή του πυροδοτεί φόβους για την κλιματική κρίση
- «Ωρολογιακή βόμβα» αυξημένης αβεβαιότητας στις αγορές – Φόβοι για νέα εκτίναξη του πετρελαίου από Δευτέρα
