Απάντηση Αλαφούζου στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις αιχμές που άφησε ο Αχιλλέας Μακρόπουλος για το θέμα του γηπέδου στη Λεωφόρο, στην επιστολή παραίτησής του από την προεδρία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Στην «απάντηση», η ΠΑΕ τονίζει ότι προσφέρει στον Ερασιτέχνη περισσότερα χρήματα απ' ό,τι προβλέπει ο νόμος, ότι στηρίζει τη «μάνα του λόχου» όπως καμία άλλη διοίκηση τα τελευταία χρόνια και επισημαίνει ότι ο Ερασιτέχνης δεν προσήλθε στη συνάντηση για να υπογραφεί η σύμβαση, θέτοντας συνέχεια νέους όρους.
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις αιχμές που άφησε ο Αχιλλέας Μακρόπουλος για το θέμα του γηπέδου στη Λεωφόρο, στην επιστολή παραίτησής του από την προεδρία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Στην «απάντηση», η ΠΑΕ τονίζει ότι προσφέρει στον Ερασιτέχνη περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι προβλέπει ο νόμος, ότι στηρίζει τη «μάνα του λόχου» όπως καμία άλλη διοίκηση τα τελευταία χρόνια και επισημαίνει ότι ο Ερασιτέχνης δεν προσήλθε στη συνάντηση για να υπογραφεί η σύμβαση, θέτοντας συνέχεια νέους όρους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με αφορμή την παραίτηση του κ. Α. Μακρόπουλου από τη θέση του προέδρου του Παναθηναϊκού Α.Σ. εκφράζουμε τη λύπη μας που ένας άνθρωπος με αναμφισβήτητη προσφορά στο Σύλλογο, ποιότητα και ήθος, και με τον οποίο είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία, αδυνατεί να συνεχίσει το έργο του στον Παναθηναϊκό. Οφείλουμε ωστόσο, για την ορθή ενημέρωση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού και την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε ορισμένα γεγονότα προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές:
Στις 5 Ιουνίου, υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτέχνη για την υπογραφή της συμφωνίας των οικονομικών όρων χρήσης του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης». Η πλευρά του Ερασιτέχνη δυστυχώς δεν προσήλθε, υπαναχωρώντας για πολλοστή φορά και θέτοντας νέους όρους.
Η ΠΑΕ, παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έχει εδώ και μήνες καταλήξει σε μια συγκεκριμένη πρόταση, ενώ ο Ερασιτέχνης προβάλλει συνεχώς νέες απαιτήσεις. Υπήρχε μάλιστα συμφωνία κυρίων μεταξύ των δύο προέδρων για ενίσχυση εκ μέρους της ΠΑΕ μεγαλύτερη από τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία.
Στο πλαίσιο των ίδιων συζητήσεων και με πνεύμα Παναθηναϊκής αλληλεγγύης, η ΠΑΕ εξόφλησε το σύνολο σχεδόν οφειλών προηγούμενων ετών στον Ερασιτέχνη που εκκρεμούσαν από προηγούμενες διοικήσεις.
Παράλληλα, αποκλειστικά με ενέργειες της ΠΑΕ αποδόθηκε ξανά στον Παναθηναϊκό η χρήση της «Λεωφόρου». Να σημειωθεί ότι από την πλευρά του Ερασιτέχνη δεν είχε γίνει τίποτα ώστε να αποτραπεί η κατεδάφιση του γηπέδου.
Σήμερα το γήπεδο αποκαθίσταται αποκλειστικά με έξοδα της ΠΑΕ. Ήδη αποκαταστάθηκε ο χλοοτάπητας, ενώ είναι σε εξέλιξη και οι εργασίες στατικής αποκατάστασης.
Ελπίζουμε ειλικρινά το ζήτημα της σύμβασης να διευθετηθεί με τη νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη και θα επιδείξουμε την ίδια διάθεση συνεργασίας, υπενθυμίζοντας πως η νυν διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει συμβάλει έμπρακτα στην βιωσιμότητα του Ερασιτέχνη περισσότερο από κάθε προηγούμενη λαμβάνοντας υπόψη τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και την επίσης δεδομένη επιθυμία μας να λυθούν τα προβλήματα των ερασιτεχνικών τμημάτων.
Καταλήγοντας η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επισημαίνει ότι θα αναμείνει τον Ερασιτέχνη να προσέλθει άμεσα στην υπογραφή μετά και την πρόσφατη επικοινωνία μας και σύμφωνα με αυτήν. Σε περίπτωση όμως νέων υπαναχωρήσεων ή περαιτέρω καθυστερήσεων, η παραπάνω ευνοϊκή για τον Ερασιτέχνη συμφωνία θα πάψει να ισχύει και η ΠΑΕ θα αποδίδει μόνο τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία για τη χρήση της «Λεωφόρου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Μέσι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Πινέιρο: «Να μου μιλάς με σεβασμό, όπως εγώ» (vid)
- «Η Ντουμπάι έχει καταθέσει πρόταση στην Μπαρτσελόνα για τον Σενγκέλια»
- Μέσι μετά την πρόκριση: «Υποφέραμε ξανά, αλλά αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ να πιστεύει»
- Αυτός είναι ο νέος κανονισμός VAR που εξηγεί την αποβολή του Εμπολό στο Αργεντινή – Ελβετία (vids)
- Πιέζει για Καρέτσα η Ντόρτμουντ: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά…»
- Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Μανού, πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ
- To Λας Βέγκας πλησιάζει στο NBA: Επενδυτικό σχέδιο 8 δισ. δολαρίων για τη νέα ομάδα
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Οι ιστορικές τιτανομαχίες της τετράδας – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα ως τον τελικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442