Τη χρήση δυσανάλογης βίας από τούρκους αστυνομικούς καταδικάζει η ΕΕ
Τη δυσανάλογη χρήση βίας από την τουρκική αστυνομία στις διαδηλώσεις σε πόλεις της Τουρκίας καταδίκασε σήμερα, Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και αποκατάσταση του διαλόγου.
Τη δυσανάλογη χρήση βίας από την τουρκική αστυνομία στις διαδηλώσεις σε πόλεις της Τουρκίας καταδίκασε σήμερα, Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και αποκατάσταση του διαλόγου.
Η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, εκπρόσωπος της υπεύθυνης για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, Κάθριν Άστον, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της Κομισιόν για τα κρούσματα βίας στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και άλλες τουρκικές πόλεις και επανέλαβε την έκκληση της ΕΕ για αυτοσυγκράτηση και τερματισμό της βίας.
Η ίδια εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο διάλογος είναι η μόνη επιλογή και ότι θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Μ.Κοτσίγιαντσιτς είπε ότι παρά τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκία, παραμένει ο στόχος για το άνοιγμα ενός ακόμη κεφαλαίου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων έως το τέλος της ιρλανδικής προεδρίας, που ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μεσολόγγι: Συναγερμός στο νοσοκομείο λόγω φωτιάς από βραχυκύκλωμα – Σε εξέλιξη μεταφορά ασθενών
- Mε μοναδικό στόχο τη νίκη στις Σέρρες ο Ολυμπιακός
- Αρκάς: «Καλό μήνα» για τον μήνα Μάρτιο
- Από τη Σκανδιναβία με αγάπη: Τρία «κόλπα» που θα σας ανεβάσουν την ψυχολογία
- Χάντμπολ: Η Εθνική Γυναικών δεν ταξιδεύει στο Ισραήλ λόγω της έκρυθμης κατάστασης
- Αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις την Κυριακή – Πού θα βρέξει
