Τη χρήση δυσανάλογης βίας από τούρκους αστυνομικούς καταδικάζει η ΕΕ
Τη δυσανάλογη χρήση βίας από την τουρκική αστυνομία στις διαδηλώσεις σε πόλεις της Τουρκίας καταδίκασε σήμερα, Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και αποκατάσταση του διαλόγου.
Τη δυσανάλογη χρήση βίας από την τουρκική αστυνομία στις διαδηλώσεις σε πόλεις της Τουρκίας καταδίκασε σήμερα, Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και αποκατάσταση του διαλόγου.
Η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, εκπρόσωπος της υπεύθυνης για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, Κάθριν Άστον, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της Κομισιόν για τα κρούσματα βίας στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και άλλες τουρκικές πόλεις και επανέλαβε την έκκληση της ΕΕ για αυτοσυγκράτηση και τερματισμό της βίας.
Η ίδια εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο διάλογος είναι η μόνη επιλογή και ότι θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Μ.Κοτσίγιαντσιτς είπε ότι παρά τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκία, παραμένει ο στόχος για το άνοιγμα ενός ακόμη κεφαλαίου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων έως το τέλος της ιρλανδικής προεδρίας, που ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οργή Αλμπανέζε για Γάζα: «Τιμωρούν εμένα και στρώνουν κόκκινο χαλί σε εγκληματίες»
- Η μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς μιλά στο in, λίγες ώρες μετά την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου
- «Είμαστε ο επόμενος στόχος της Ρωσίας» – Δραματικές προειδοποιήσεις από τον Ρούτε
- Μπαρτζώκας: «Ψάχναμε καιρό παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Μόρις»
- Ζάκυνθος: «Πρώτη φορά βλέπω τέτοια απάθεια, δεν δείχνει συναίσθημα» – Ο πρόεδρος του ΔΙΚΕΠΑΖ για το πίτμπουλ
- Προς αναβολή η απαγόρευση των συμβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ

