Η μέση και η πολύ μαλακή γόμα θα είναι οι διαθέσιμοι τύποι ελαστικών στο Grand Prix του Καναδά, αλλά και με τις καιρικές συνθήκες παραδοσιακά απρόβλεπτες. Η πίστα Gilles Villeneuve, στο Μόντρεαλ είναι ένα ενδιαφέρον circuit με μεγάλες ευθείες και κλειστές, αργές στροφές.

Οι θερμοκρασίες στην περιοχή είναι συνήθως χαμηλές, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο συγκεκριμένος αγώνας έγινε υπό βροχή, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους τα ενδιάμεσα και τα ελαστικά βροχής.

Όπως είχε ανακοινώσει πρόσφατα η Pirelli, στον Καναδά, τον έβδομο αγώνα του πρωταθλήματος, θα παρουσιάσει και μια νέα πειραματική γόμα, την οποία θα έχουν στη διάθεσή τους όλες οι ομάδες για τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής 7 Ιουνίου.

Αν τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι θετικά, αυτό το ελαστικό θα αντικαταστήσει τη μέση γόμα μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

«Το Grand Prix του Καναδά ήταν ανέκαθεν ένας από τους πιο απρόβλεπτους αγώνες, όπου η στρατηγική διαχείρισης των ελαστικών έπαιζε τεράστιο ρόλο, κυρίως λόγω των σημείων με πολύ δυνατό φρενάρισμα», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery.

Κάνοντας πρόβλεψη για τον προσεχή αγώνα είπε ότι «… αναμένουμε δύο ή τρία pit stop για κάθε μονοθέσιο. Θα ξέρουμε περισσότερα την Παρασκευή όταν θα έχουμε αξιόπιστη μετεωρολογική πρόβλεψη».

Πέρυσι ο αγώνας έγινε σε στεγνή πίστα με νικητή τον Lewis Hamilton που έκανε δύο pit stop. Αρκετοί ήταν οι πιλότοι που έκαναν μία αλλαγή ελαστικών.

«Με τόσες πολλές παραμέτρους να παίζουν σημαντικό ρόλο, αναμένεται να δούμε διαφορετικές στρατηγικές που θα αποφασιστούν την τελευταία στιγμή», κατέληξε ο Paul Hembery.

auto.in.gr