Νεκροί δέκα μαθητές από επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν
Δέκα μαθητές και τουλάχιστον ένας αμερικανός στρατιώτης έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε έξω από λύκειο αρρένων στο νοτιο-ανατολικό Αφγανιστάν. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε στόχο αυτοκινητοπομπή που μετέφερε αμερικανούς στρατιώτες και αξιωματικούς της αφγανικής αστυνομίας.
Δέκα μαθητές και τουλάχιστον ένας αμερικανός στρατιώτης έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε έξω από λύκειο αρρένων στο νοτιο-ανατολικό Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε στόχο αυτοκινητοπομπή που μετέφερε αμερικανούς στρατιώτες και αξιωματικούς της αφγανικής αστυνομίας.
Ο βομβιστής επέβαινε σε μοτοσικλέτα και πυροδότησε τα εκρηκτικά έξω από το σχολείο από όπου πέρασαν οι αμερικανικές δυνάμεις.
Τουλάχιστον άλλοι δέκα μαθητές, δύο στρατιώτες του ΝΑΤΟ και 16 πολίτες τραυματίστηκαν. «Η περιοχή ήταν γεμάτη από κόσμο» πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας.
Τα παιδιά μόλις είχαν βγεί από το σχολείο και επέστρεφαν στο σπίτι τους όταν σημειώθηκε η επίθεση.
Νωρίτερα στην ανατολική επαρχία Λαγμάν, τέσσερις γυναίκες, ένα παιδί και ένας άνδρας σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας που είχαν τοποθετήσει Ταλιμπάν σε δρόμο κοντά στην πρωτεύουσα Μεχταρλάμ, είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης Σαρχάντι Ζουάκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
