Ανεργία και ΦΠΑ στην εστίαση στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Ντάισελμπλουμ
Τα προγράμματα ανεργίας, που ακόμη δεν έχουν λάβει την έγκριση της Κομισιόν, καθώς και ο ΦΠΑ στην εστίαση ήταν τα κύρια ζητήματα που έθεσαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο γεύμα που παρατέθηκε στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Τα προγράμματα ανεργίας, που ακόμη δεν έχουν λάβει την έγκριση της Κομισιόν, καθώς και ο ΦΠΑ στην εστίαση ήταν τα κύρια ζητήματα που έθεσαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο γεύμα που παρέθεσε ο κ. Σαμαράς στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, η ελληνική πλευρά επισήμανε στον ολλανδό υπουργό Οικονομικών ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φτάσει στο όριό τους και ότι πρέπει να διασφαλιστεί όχι μόνο η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και η βιωσιμότητα του προγράμματος προσαρμογής.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι ο ΦΠΑ στην εστίαση και το χαράτσι ήταν μέτρα προσωρινού χαρακτήρα, τα οποία τώρα πρέπει να εγκαταλειφθούν και να αντικατασταθούν.
Στο γεύμα παρευρέθη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. Είχε προηγηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Ντάισελμπλουμ, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.
Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι στο τραπέζι δεν έγινε συζήτηση για μείωση του χρέους.
Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Ευρωομάδας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παρευρέθη στο γεύμα που παρέθεσε ο πρωθυπουργός στον κ. Ντάισελμπλουμ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αργεντινή: Το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μιλέι
- Περού: Δολοφονία δημοσιογράφου, η τέταρτη από την αρχή του έτους – Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς
- Σομαλιλάνδη: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, λέει ο Τραμπ
- Βόρεια Κορέα: Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία, λέει ο Κιμ σε ευχετήριο μήνυμά του στον Πούτιν
- Νιγηρία: Με πυραύλους από drones MQ-9 Reaper οι επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών
- Σομαλιλάνδη: «Επικίνδυνο προηγούμενο» η αναγνώρισή της από το Ισραήλ, προειδοποιεί η Αφρικανική Ενωση