Ανοικτό ενδεχόμενο για «πιλοτική εφαρμογή» του ΦΠΑ 13% στην εστίαση
Στην επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα παρέπεμψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Ο κ. Μαυραγάνης είπε, πάντως, την Παρασκευή στη Βουλή, ότι το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση θα μπορούσε κατ΄αρχάς να εφαρμοστεί «πιλοτικά».
Στην επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα παρέπεμψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.
Ο κ. Μαυραγάνης είπε, πάντως, την Παρασκευή στη Βουλή, ότι το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση θα μπορούσε κατ΄αρχάς να εφαρμοστεί «πιλοτικά».
Για το θέμα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο υφυπουργός Οικονομικών, είπε ότι, εν αναμονή και των στοιχείων του Απριλίου, το υπουργείο σε συνεργασία με τους κυβερνητικούς εταίρους θα αξιολογήσει όλα τα δεδομένα.
Επιδίωξη είναι, όπως ανέφερε, να ελαφρυνθούν τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, να αυξηθεί η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση των εισπράξεων από ΦΠΑ, να μην δημιουργηθεί κίνητρο για νόθευση, να μην δημιουργηθεί δημοσιονομικό κενό και να λειτουργήσει καλύτερα το μέτρο της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.
Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης συζητήθηκε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τα δύο μέτρα διότι απέτυχαν παταγωδώς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ οι ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Σικελία
- Ολυμπιακός: Μετά τον Μιλουτίνοφ και ο Νιλικίνα εκτός αγώνα κόντρα στην Εφές
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πάγωσαν» οι διαδικασίες επί της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Γροιλανδίας
- «Ήταν ένας τρόπος να μην αποδεχτώ τη σιωπή»: Η Κάουθερ Μπεν Χάνια για όσα δεν είδαμε στην ταινία για την Χιντ Ρατζάμπ
- Κικίλιας για νεκρό Λιμενικό στο Παράλιο Άστρος: Τα στελέχη του Λιμενικού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους
- Mercosur: Απογοήτευση στην Κομισιόν – Διχασμένο το Ευρωκοινοβούλιο – Η επόμενη μέρα

