Ψάρι: η τροφή της ευφυΐας
Πρόσφατη Αμερικάνικη έρευνα μας διαβεβαιώνει ότι η κατανάλωση ψαριού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενισχύει την ευφυΐα στα παιδιά.
Από: Ελένη Χαδιαράκου
Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Αμερικάνικη Εφημερίδα για την Κλινική Διατροφή (American Journal of Clinical Nutrition) επισημαίνεται ότι τα παιδιά των γυναικών που κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες ψαριού κατά την κύηση, σημείωναν καλύτερα αποτελέσματα σε τεστ που αφορούσαν στη λεκτική ευφυΐα, τις σύνθετες κινητικές δεξιότητες ή την κοινωνική συμπεριφορά.
Οι ερευνητές θεωρούν πως τα λιπαρά ω-3 και ω-6 που περιλαμβάνονται σε ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η σαρδέλα και ο γαύρος απορροφούνται από το έμβρυο, συμβάλλοντας έτσι στην υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου του. Ωστόσο δεν σημαίνει πως όλα τα είδη ψαριών πρέπει να περιλαμβάνονται στην διατροφή σας κατά την εγκυμοσύνη. Υπάρχουν ψάρια που θεωρούνται ύποπτα σε υψηλή περιεκτικότητα υδραργύρου, όπως ο ξιφίας, το «βασιλικό» σκουμπρί και ο καρχαρίας τα οποία καλύτερο είναι να τα αποφεύγετε. Επίσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να πείτε «όχι» στα ωμά ή μισομαγειρεμένα ψάρια, το σούσι και τα όστρακα.
imommy
- Πώς δρούσε το κύκλωμα που εκμεταλλευόταν ανήλικους αλλοδαπούς για να πουλάνε λαθραία τσιγάρα – 11 συλλήψεις
- Γαλλία: Drones εθεάθησαν πάνω από τη βάση πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στην Μπρεστ
- Ο αθέατος πόλεμος μεταξύ των διαιτητών
- Ποιοι τουρίστες επιλέγουν την Αθήνα – Οι δύο σημαντικότερες αγορές
- Συμφωνία Meta-εκδοτών για ενημέρωση μέσω ΑΙ – Αγωγή των NY Times κατά της Perplexity
- ΣΥΡΙΖΑ: Πού πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης; – Διαφήμιση 828.000€ για σιδηροδρομικά που δεν έγιναν
