Ψάρι: η τροφή της ευφυΐας
Πρόσφατη Αμερικάνικη έρευνα μας διαβεβαιώνει ότι η κατανάλωση ψαριού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενισχύει την ευφυΐα στα παιδιά.
Από: Ελένη Χαδιαράκου
Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Αμερικάνικη Εφημερίδα για την Κλινική Διατροφή (American Journal of Clinical Nutrition) επισημαίνεται ότι τα παιδιά των γυναικών που κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες ψαριού κατά την κύηση, σημείωναν καλύτερα αποτελέσματα σε τεστ που αφορούσαν στη λεκτική ευφυΐα, τις σύνθετες κινητικές δεξιότητες ή την κοινωνική συμπεριφορά.
Οι ερευνητές θεωρούν πως τα λιπαρά ω-3 και ω-6 που περιλαμβάνονται σε ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η σαρδέλα και ο γαύρος απορροφούνται από το έμβρυο, συμβάλλοντας έτσι στην υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου του. Ωστόσο δεν σημαίνει πως όλα τα είδη ψαριών πρέπει να περιλαμβάνονται στην διατροφή σας κατά την εγκυμοσύνη. Υπάρχουν ψάρια που θεωρούνται ύποπτα σε υψηλή περιεκτικότητα υδραργύρου, όπως ο ξιφίας, το «βασιλικό» σκουμπρί και ο καρχαρίας τα οποία καλύτερο είναι να τα αποφεύγετε. Επίσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να πείτε «όχι» στα ωμά ή μισομαγειρεμένα ψάρια, το σούσι και τα όστρακα.
imommy
- 2025: Η χρονιά που ο πλανήτης «χτύπησε» κόκκινο και η πολιτική για το κλίμα βρέθηκε σε αδιέξοδο
- Αντώνης Κοκορίκος: Πέθανε ο δημοσιογράφος
- «Ενδιαφέρεται για τον Γουέσλεϊ της Αλ Νασρ ο ΠΑΟΚ»
- ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη η λογοκρισία του δημάρχου Φλώρινας στην Banda Entopica
- Κίνα: Κυρώσεις σε αμερικάνικες εταιρείες άμυνας λόγω πωλήσεων όπλων στην Ταϊβάν
- Σάκοτα: «Φορμαρισμένος ο Άρης, χρειάζεται προσοχή το παιχνίδι»



