Νέος μηχανισμός για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού
Νέα κριτήρια καθιερώνονται για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού, όπως προκύπτει από την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου που παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής». Τα νέα κριτήρια περιλαμβάνουν το ύψος του πληθωρισμού και της ανεργίας, αλλά και τη γενικότερη οικονομική κατάσταση.
Νέα κριτήρια καθιερώνονται για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού, όπως προκύπτει από την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου που παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής».
Τα νέα κριτήρια περιλαμβάνουν το ύψος του πληθωρισμού και της ανεργίας, τη γενικότερη οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές για την ανάπτυξη.
Για τον ορισμό του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου θα διεξάγεται διαβούλευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και της κυβέρνησης με την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη εξειδικευμένων φορέων σε θέματα εργασίας, κοινωνικής πολιτικής και εργασιακών σχέσεων.
Η διαδικασία θα ξεκινήσει εντός του 2016 και ο πρώτος κατώτατος μισθός θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Έως τότε, το υπουργείο Εργασίας έχει δεσμευθεί ότι θα ισχύει ο κατώτατος μισθός των 586,08 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λέρος: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 18χρονο που σκότωσε τον πατέρα του
- Το βίντεο του Χέιζ-Ντέιβις από τη vintage κάμερα στον τελικό με τον Ολυμπιακό (vid)
- Πάνος Ρούτσι στο in: Δεν θα σταματήσουμε, δεν θα κουραστούμε και δεν θα ξεχάσουμε μέχρι να βρούμε το δίκιο
- Τέμπη: «Δεν ανεχόμαστε πια την κοροϊδία» – Μήνυμα Πάνου Ρούτσι για την επέτειο της σιδηροδρομικής τραγωδίας
- ΗΠΑ και Ισραήλ κήρυξαν πόλεμο στο Ιράν με ορίζοντα την «αλλαγή καθεστώτος»
- Επίθεση στο Ιράν: Φωτιά στις τιμές των καυσίμων – Πόσο έχουν αυξηθεί

