«Ο παιδικός καρκίνος μπορεί να ιαθεί» στο «Φεστιβάλ Λάμψης»
Το αισιόδοξο μήνυμα ότι «Ο παιδικός καρκίνος μπορεί να ιαθεί» δίνουν οι διοργανωτές του «Φεστιβάλ Λάμψης», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 17:00 μ.μ., στον αίθριο χώρο μεταξύ της Φιλοσοφικής και της Νομικής Σχολής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα του «Φεστιβάλ Λάμψης» περιλαμβάνει:
- 17:00-20:00 λειτουργία παιδότοπου με πολλά ομαδικά παιγνίδια,
- 20:00-21:00 συζήτηση-ομιλία με θέμα «Αλήθειες για τον παιδικό καρκίνο»
- 21:00 συναυλία
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
«Είναι ιατρικά αποδεδειγμένο ότι το 80% των παιδιών με λευχαιμία θεραπεύονται. Η ιατρική επιστήμη έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Αυτό θα πρέπει να το ξέρει ο κόσμος. Θέλουμε να δώσουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα στους γονείς που έχουν παιδιά με καρκίνο αλλά και τα ενημερώσουμε τον κόσμο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι γονείς. Επειδή οι θεραπείες είναι μακροχρόνιες ο ένας από τους δυο γονείς πρέπει να αφήσει τη δουλειά του αλλά και τα άλλα του παιδιά για να ασχοληθεί με το άρρωστο παιδί. Κοντά στους γονείς αυτούς βρίσκεται ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας «Λάμψη» παρέχοντας υποστήριξη και εξασφαλίζοντάς τους φιλοξενία σε ξενώνες όσο διαρκούν οι θεραπείες», εξηγεί ο ψυχολόγος του Συλλόγου «Λάμψη», Χάρης Παπαπέτρου.
Από το 2005 ο Σύλλογος «Λάμψη», συνεργάζεται με το Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ, με στόχο την υποστήριξη των παιδιών που νοσηλεύονται στις παιδοογκολογικές κλινικές της Θεσσαλονίκης.
«Στο πλαίσιο αυτής της δράσης οι εθελοντές φοιτητές του ΑΠΘ σε συνεργασία με τον Σύλλογο ‘Λάμψη’ διοργανώνουν, στις 23 Μαΐου φεστιβάλ. Στόχος είναι η ενημέρωση της πανεπιστημιακής κοινότητας, σε θέματα του παιδικού καρκίνου και η διάχυση της δράσης μας στους χώρους του πανεπιστημίου. Ελπίζουμε έτσι να δώσουμε ένα άλλο παράδειγμα για το πώς θα μπορούσαν να υποστηρίζονται τα παιδιά και οι οικογένειές τους, πέρα από την κυρίαρχη φιλανθρωπική λογική των ημερών μας» προσθέτει ο κ.Παπαπέτρου.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μήνυση Πλακιά για το ξεμπάζωμα των Τεμπών επί θητείας Κώστα Αγοραστού
- Ταϊρί: «Θέλουμε να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και να πετύχουμε κάτι σημαντικό»
- Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Επιχειρούσαν να μεταφέρουν πρόβατα στο εξωτερικό – Συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ.
- Ζελένσκι: Έφτασε στο Μαϊάμι για τη συνάντηση με τον Τραμπ – Ανάρτηση Ντμιτρίεφ κατά «πολεμοκάπηλων»
- Η (πρώτη) «μητέρα των μαχών»
- Νέα Αριστερά: Το Μαξίμου «ρίχνει μαύρο» στην Βουλή καταργώντας την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των εξεταστικών
