Στην εντατική νοσηλεύεται ο 11χρονος μετά την άγρια επίθεση στην Κρήτη
Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύεται ο 11χρονος Ρώσος που δέχτηκε τη νύχτα της Τρίτης πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι από τον φερόμενο ως δράση Ολλανδό ανιματέρ σε ξενοδοχείο της Κρήτης. Ο 11χρονος φέρει τραύματα στο θώρακα, την πλάτη και τα πόδια και υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, όπου και διαπιστώθηκε κάκωση του νωτιαίου μυελού. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η τελική κλινική εκτίμηση θα ολοκληρωθεί μετά την αποσωλήνωση.
Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύεται ο 11χρονος Ρώσος που δέχτηκε τη νύχτα της Τρίτης πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι από τον φερόμενο ως δράση Ολλανδό ανιματέρ σε ξενοδοχείο της Κρήτης.
Ο 11χρονος φέρει τραύματα στο θώρακα, την πλάτη και τα πόδια και υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, όπου και διαπιστώθηκε κάκωση του νωτιαίου μυελού. Το αγόρι εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας για περαιτέρω παρακολούθηση και θεραπεία και σύμφωνα με πληροφορίες είναι κρίσιμο το επόμενο 48ωρο.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η τελική κλινική εκτίμηση θα ολοκληρωθεί μετά την αποσωλήνωση.
Συγχρόνως υπήρξε και ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του νοσοκομείου με τη βοήθεια μεταφραστών από το υπουργείο Εξωτερικών.
Το περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης σε πάρκινγκ ξενοδοχείου, στην Χερσόνησο της Κρήτης, όπου το αγόρι με τους γονείς του έκαναν διακοπές και ο φερόμενος ως δράστης, εργαζόταν.
Κατά τις πληροφορίες της αστυνομίας, ο ανήλικος ανακάλυψε ότι ο 20χρονος τού είχε κλέψει τον φορητό υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο, τα οποία μάλιστα αναζήτησε και βρήκε. Ο 20χρονος, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, προκειμένου να μην αποκαλύψει κάτι ο 11χρονος, τον μαχαίρωσε πολλαπλά σε όλο του το σώμα και τον εγκατέλειψε στο πάρκινγκ.
Το αγόρι μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο της Κρήτης, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί στην Αθήνα, όπου έφτασε με στρατιωτικό αεροσκάφος C – 130.
Τον 11χρονο επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος και διπλωμάτης της ρωσικής πρεσβείας προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέος σεισμός 6.6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Οι μετασεισμοί συνεχίζονται
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρόφιμα από χρυσό
- Ελλάδα – Γερμανία: Βαθιά ελλειμματικό παραμένει το διμερές εμπόριο
- Ρεκόρ με καύσωνες για την Ελλάδα μέχρι το 2100
- Γούλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4: Έριξε τεσσάρα και έπιασε πεντάδα
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]


