Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O 18χρονος Γιαν Λισιέτσκι, ένα παιδί-«θαύμα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

O 18χρονος Γιαν Λισιέτσκι, ένα παιδί-«θαύμα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στα 9 του χρόνια έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ, στα 16 έκανε την πρώτη του ηχογράφηση με την Deutsche Grammophon, στα 17 εμφανίστηκε με την Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης και πριν ακόμα γίνει 18, είχε παίξει σε περισσότερες από 100 συναυλίες με μεγάλες ορχήστρες και κορυφαίους μαέστρους. Ο λόγος για τον Γιαν Λισιέτσκι, ο οποίος εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 20 Μαΐου.

Στα 9 του χρόνια έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ, στα 16 του έκανε την πρώτη του ηχογράφηση με την Deutsche Grammophon, στα 17 του εμφανίστηκε με την Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης και πριν ακόμα γίνει 18, είχε παίξει σε περισσότερες από 100 συναυλίες σε όλο τον κόσμο με μεγάλες ορχήστρες και κορυφαίους μαέστρους, διαψεύδοντας όλους τους κριτικούς που πίστευαν ότι είναι απλώς ένα ακόμα παιδί-θαύμα.

Ο λόγος για τον Γιαν Λισιέτσκι, ο οποίος εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 20 Μαΐου στις 20:30.

Γεννημένος στο Κάλγκαρι του Καναδά, τον Μάρτιο του 1995, από Πολωνούς γονείς, ο Λισιέτσκι είναι «ένας πιανίστας της λεπτομέρειας, που δίνει αξία σε κάθε νότα και παίζει με απόλυτη ρυθμική αρτιότητα» όπως έγραψαν οι New York Times.

Ο καλλιτέχνης θα γεμίσει το Μέγαρο Μουσικής με ήχους Μεσιάν, Μπαχ, Μότσαρτ και Σοπέν.

Ο Λισιέτσκι έχει την τεχνική ωριμότητα ενός πιανίστα που παίζει πιάνο για δεκαετίες και διαθέτει μια εντυπωσιακή ικανότητα να αποκρυπτογραφεί τους κώδικες της μουσικής.

Διαθέτει χαρίσματα και σπάνιες ποιότητες που δεν διδάσκονται, όπως αυθορμητισμό, τόλμη και έναν δικό του ξεχωριστό υπέροχο ήχο.

Το ρεσιτάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την πρεσβεία του Καναδά.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 16 ευρώ (Ζώνη Β) και 25 ευρώ (Ζώνη Α). Ειδικές τιμές προβλέπονται για ΑΜΕΑ (6 ευρώ), καθώς και για πολυτέκνους και άτομα άνω των 65 ετών (10 ευρώ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024